Grolse Boys 2 wint van Zutphen

15 november 2009

Na enig oponthoud reden de Beloften met 15 paar nieuwe kousen, gesponsord door tante Paulien van Bar 700, naar Zutphen.

Omdat Boys 1 personele problemen kende moest er geloot worden wie van de youngsters deel uit mocht maken van het eerste elftal dat één van de grootste overwinningen boekte uit de historie van de club. Het geluk viel Ramon Janssen ten deel.

In Zutphen viel heel wat minder te beleven: harde wind, een matig veld en een irritant laag hangende zon. De tegenstander kon de jongens van Martin Wagendorp ook al niet inspireren.

Het team met louter veertigers werd in de eerste minuten zo eenvoudig teruggedrongen in de eigen zestien dat gemakzucht de overhand kreeg. Het tempo zakte, de verdediging sloeg met lange halen het luie middenveld over en de spitsen frustreerden de medespelers met hakballen en andere frivoliteiten.

De oude kale mannen van Zutphen 5 kregen zelfs de grootste kans van de eerste helft. Een lange trap van achteruit zette de enige spits, die onze jonge verdedigers op snelheid klopte, oog in oog met Sebastijan. Met het geluk van een goede keeper zag hij de bal tegen de paal rollen.

Boys 2 creëerde nog wel een handvol kansen. Richard trof de paal, Xander scoorde in buitenspelpositie en bereidde de enige goal voor. Thomas bleef koel en schoof de bal onder de sterke keepende sluitpost van Zutphen.

In de rust spraken coach Martin en grens Tonnie enkele woorden die het team vervulde met schaamte. De boel stond het eerste kwartier gelukkig weer op scherp. Richard scoorde de 2-0 nadat de boys al een aantal goede mogelijkheden hadden gehad. Een handsbal in de 16 voorkwam dat Sjors kon scoren, maar de goed fluitende Duitse scheidsrechter was het ontgaan.

Weer werd er wat gas teruggenomen zodat Zutphen ook nog even mee mocht doen. Tot kansen kwamen ze niet. De verdediging onder leiding van de sterk ingevallen Maikel stond weer als een huis. In het gezapige restant van de wedstrijd waren drie schoten van Maikel, Paulus en Sander tegen de lat de laatste noemenswaardige wapenfeiten.