Leden Grolse Boys en Grol stemmen voor fusie

Leden Grolse Boys en Grol stemmen voor fusie

8 oktober 2019

Op maandagavond 7 oktober 2019 hebben zowel de leden van de Grol als de Grolse Boys voor gestemd voor een fusie. Het fusievoorstel was al in diverse bijeenkomsten gepresenteerd en besproken en heeft uiteindelijk geleid tot het fusievoorstel en voorstel tot nieuwe statuten. Bij Grol was men unaniem voor het samengaan. Bij Grolse Boys was het iets spannender met 59 stemmen voor en 24 tegen.

De fusie is echter pas een feit op het moment dat de gemeenteraad de 320 000 euro, zoals afgesproken met de B&W van Oost Gelre, heeft toegezegd. Hierin zit een bedrag van 170 000 euro voor het sportpark van Grolse Boys en 150 000 euro vooruitbetaalde subsidie van Grolse Boys.

Bij een uiteindelijk fusie is het samengaan zeer goed te herkennen aan de rode accenten in het logo en het wedstrijdtenue van de nieuwe club. De oprichtingsdatum blijft 18 september 1918. Maar de Grolse Boys zal op diverse fronten goed vertegenwoordigd zijn, zoals in besturen, commissies, social media en op de accommodatie zelf.

De stemming was dan ook opperbest toen de besturen van beide verenigingen, op het eind van maandagavond, samen een toast uitbrachten op sportpark Den Elshof, de toekomstige locatie van de fusieclub.

« Terug
© 2023 | CMS & webdesign by Dot72