Grolse Boys 1 met drie punten naar Hollandse avond!

4 december 2019

Afgelopen zaterdag, 30 november, heeft Grolse Boys een degelijke 3-0 overwinning behaald tegen AZSV 11.
Op een zwaar en hobbelig 2de veld weet AZSV lang stand te houden maar is het Nick die uit een toegekende vrije trap in de 28ste minuut in de eerste helft de 1-0 weet te scoren. Grolse Boys heeft een veldoverwicht en weet AZSV terug te dringen op hun eigen helft. Echter loopt Grolse Boys zich met regelmaat vast in de trechter van de spelers uit Aalten ondanks met vlagen goed combinatie spel. Daarbij dient ook te worden vermeld dat de doelman van AZSV, Jelle, met een aantal goede reddingen de Boys spelers van scoren weet af te houden.
De 1-0 is ook de ruststand.
Het is prachtig, windstil herfstweer en met een temperatuur van 12 graden heerlijk om te voetballen. Het spelbeeld in de tweede helft is eenzelfde als de eerste helft. In de 55ste minuut moet doelman Barry voor het eerst handelend optreden. Grolse Boys is daarvoor op een 2-0 voorsprong gekomen na een prachtig opgezette aanval via de linkerflank waarbij de bal voorgezet wordt en bij de tweede bal terug gekopt wordt door Arjan en zo panklaar op het hoofd van Harm valt en zo de doelman kansloos laat.

Uit één van de spaarzame aanvallen van AZSV komt Grolse Boys goed weg als de bal tergend langzaam voor het doel langs rolt en over de achterlijn rolt. In de 65ste minuut is het wederom een aanval over de linkerflank. De voorzet wordt via Harm zijn borstkast dusdanig van richting veranderd dat de verdediging als ook de doelman van AZSV verrast worden en de bal binnen valt, 3-0. Grolse Boys ziet in de slotfase nog twee doelpunten vanwege buitenspel afgekeurd worden. In een sportieve wedstrijd weet Grolse Boys de drie punten thuis te houden waarna een gezellige Hollandse avond van start gaat in de kantine!
Volgende week speelt Boys 1 uit tegen Oeken.Grolse Boys 1 met drie punten naar Hollandse avond!

Volgende week speelt Boys 1 uit tegen Oeken.