Boys 2 wint van Etten

29 november 2019

Afgelopen dinsdag heeft Grolse Boys 2 thuis de uitwedstrijd gespeeld tegen Etten 2. Dit op verzoek en na overleg met Etten 2.

Onder herfstachtige weersomstandigheden wordt er om 19:45 afgetrapt voor de wedstrijd.
Direct in deze begin fase komt Grolse Boys goed weg. Hierna gaat de wedstrijd lange tijd gelijk op. Grolse Boys is dicht bij een openingstreffer maar de bal raakt de paal. Etten staat als 4de op de ranglijst. Dit is terug te zien aan het spel, toch weet Grolse Boys de organisatie goed neer te zetten en weet zo langzaam meer grip te krijgen op de wedstrijd. Wederom raakt Grolse Boys het houtwerk en komt Etten goed weg. De Boys dringt steeds meer aan en het is Khalid Chaboune die op aangeven van Jeffrey Firing de 1-0 weet te scoren. Voor de rust weet Bas Leijzer de 2-0 binnen te schuiven na het nodige gerommel in het 16 meter gebied van Etten. Etten komt er een aantal keren goed uit maar worden niet echt gevaarlijk voor het Boys doel. De verdediging staat goed. Met deze stand wordt de thee opgezocht.

Het is na een klein kwartier dat scheidsrechter Leo te Koppele fluit voor de tweede helft. Als Etten al ambitie heeft om wat te forceren wordt dit in de kiem gesmoord door de Boys. Het is 5 minuten na rust als de opkomende Menno ten Have net buiten het 16 meter gebied onreglementair wordt gestuit. De hieruit volgende vrije trap wordt door Ronald Wagendorp panklaar voor geslingerd en is het Jeffrey die de bal het juiste zetje weet te geven, 3-0. Hiermee lijkt de wedstrijd te zijn gespeeld.
Het enthousiasme bij Etten is weggezakt, Grolse Boys weet Etten steeds vaker vast te zetten op hun eigen helft. Jeffrey weet met een goede loopactie vanaf het middenveld de 16 meter binnen te dringen en rond beheerst af, 4-0.
Hierna wordt Grolse Boys wat nonchalant, men vergeet elkaar de bal te gunnen. Hierbij wordt de bal vrij gemakkelijk verloren en weet Etten met een goed uitgespeelde counter de 4-1 te scoren.

Grolse Boys weet zich weer te herpakken waarbij wel gezegd moet worden dat af en toe de moeilijke weg wordt gezocht. Toch krijgt Grolse Boys een uitgelezen mogelijkheid om de score verder uit te breiden, een toegekende strafschop wordt te slap door Ronald ingeschoten. Dit geeft de doelman de gelegenheid om de inzet te keren.
Ronald neemt 3 minuten later revanche en schiet van 30m1 een vrije trap keihard binnen, 5-1.

Het slotakkoord is voor Menno, hij zet de bal vanaf de rechterflank voor. Deze voorzet heeft een dusdanige curve dat deze over de doelman in het doel valt. Hiermee wordt het 6-1 en weet Grolse Boys in deze natte avond wedstrijd drie punten bij te schrijven.
Aankomende zaterdag spelen de heren thuis tegen koploper Fc Dinxperlo 4. Aanvang van de wedstrijd is om half 3 op ‘t Wilgenpark. Komt allen!

Na de wedstrijd starten wij met de Hollandse Avond met Johan Roode, zorg dat je erbij bent! Tot zaterdag.