Grolse Boys 1 blijft aan kop!

3 november 2019

Vandaag, 2 november, neemt Grolse Boys het op tegen Basteom 2. Deze tegenstander is voor Grolse Boys onbekend. Basteom is een fusieclub tussen Baak en Steenderen.
Ondanks dat Basteom nog maar twee wedstrijden gespeeld heeft, maar wel beide gewonnen en 11 doelpunten voor en geen tegen is Grolse Boys op zijn hoede.

Dit blijkt na de eerste tien minuten van de wedstrijd ook zeker terecht. Basteom legt goed positiespel op de mat. Grolse Boys is gewaarschuwd! De wedstrijd gaat gelijk op en speelt zich met name op het middenveld af. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.
Het eerste wapenfeit is voor de Boys, Nick Hulzink ziet zijn vrije trap door de doelman uit het doel geboxt worden. De wedstrijd is nu echt begonnen. Ook Basteom komt er een aantal malen heel sterk door. Grolse Boys was gewaarschuwd voor hun spits echter hun middenveld kent ook een aantal zeer bewegelijke spelers. Sebastijan van Beugen heeft vandaag de schone taak om de spits uit te schakelen. Sebastijan had hem goed in de zak, vecht een aantal mooie maar faire duels uit. Toch is hij degene die uit een corner de bal op de lat weet te koppen.

Na een kleine 25 minuten komt Grolse Boys op een 1-0 voorsprong door gelegenheids spits Arjan Paf. De doelman weet onder druk van Ramon Theissen de bal niet goed te verwerken en Arjan kan er tussen komen en schiet de bal binnen. Basteom komt dicht bij een gelijkmaker maar Barry weet de inzet van de spits te keren.
Grolse Boys staat goed en werkt hard, de bal gaat veelvuldig rond maar het levert nog geen grote kansen op.
Na 35 minuten denkt Basteom de gelijkmaker te scoren. Na een goede aanval wordt de bal voorgezet en is het de rechtsbuiten van Basteom die de bal binnen schiet. Gelukkig voor de Boys wordt deze treffer afgekeurd in verband met buitenspel. De daarop volgende aanval weet Grolse Boys de 2-0 te scoren. In een scrimmage voor het doel waarbij de doelman net te laat bij de bal is, is het Arjan die zijn 2de weet binnen te schieten.
Met deze stand zoeken wij de kleedkamers op voor de rust. Na een klein kwartiertje is het scheidsrechter Leo te Koppele, die vanmiddag een vrij eenvoudige middag heeft, die fluit voor de tweede helft. Ook in de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op.
Na een kwartiertje lijkt het erop dat Jorn Groot Zevert de wedstrijd op slot gooit. Jorn neemt de bal mee van eigen helft. Hij lijkt gestuit te worden door een verdediger van Basteom maar heeft het geluk dat de bal op zijn scheenbeschermer komt en zo in de loop kan worden meegenomen. Jorn kan vrij doorlopen op de doelman. Oog in oog met de doelman blijft hij rustig, omspeelt hem en schuift de bal beheerst binnen, 3-0.
Echter is dit het moment voor Basteom om alles op alles te zetten en gaan opportunistischer spelen.
Uit een goed opgezette aanval wordt de bal goed voorgezet, Jorn is zijn tegenstander even uit het oog verloren en ziet deze vrij op het Boys doel afgaan. De speler schiet één op één bij Barry op het been. Het lijkt erop dat de bal alsnog in het doel gaat vallen en met een uiterste krachtsinspanning weet Barry de bal uit de doelmond te boxen.
Uiteindelijk weet Basteom toch de aansluitingstreffer te scoren, een goede voorzet valt tussen Nick en Barry op het hoofd van de spits die de bal binnen kopt, 3-1. Grolse Boys is hierdoor wat van slag en is de grip even kwijt. Basteom houd in deze fase de druk er goed op en Grolse Boys ziet Basteom vrij snel ook de 3-2 scoren.
Na dit doelpunt pakt Grolse Boys de draad weer op. Wederom goed positie spel op het middenveld tussen Jorn, Harm Poelhuis en Wesley Gralike komt de bal bij Arjan terecht. Arjan ziet niet direct een goede afspeelmogelijkheid en schiet de bal in de 85ste minuut van een kleine 30 meter op het doel. Tot ieders verbazing valt deze bal, misschien mede door de wind, in het doel, 4-2!
Dit is de nekslag voor Basteom die hiermee hun verlies nemen. De wedstrijd wordt zonder bijzonderheden uitgespeeld.
Grolse Boys pakt vandaag 3 hele belangrijke punten in een goede en sportieve wedstrijd die mede te danken is aan onze tegenstander Basteom. Misschien had er voor hun meer in gezeten, echter heeft de Boys vandaag net dat beetje extra geluk om als winnaar het veld te verlaten.
Onder het genot van een biertje komt zelfs het mooie bericht binnen dat de nummer 2 op de ranglijst Gorssel vrij onverwacht heeft verloren van nummer laatst Eefde. Hierdoor staan de jongens van de Boys met 6 punten los aan kop van de ranglijst.
Aankomende twee weken geniet Grolse Boys vrij ivm een baaldag en bekerprogramma.
Grolse Boys speelt 23 november uit tegen SP Eefde 3.