Grolse Boys 1 wint van Zelos 6

30 oktober 2019

Afgelopen zaterdag moesten de mannen het opnemen tegen Zelos 6. Zelos staat onderaan in de middenmoot en mag geen probleem zijn voor de Boys.
De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van vv Zelhem. Om 13:00 uur wordt er afgetrapt onder een herfst zonnetje en stevig briesje.

Grolse Boys neemt direct het initiatief, vanuit een aanval over rechts weet Lars de Keijzer de bal voor te zetten. De aanname van spits Ramon Janssen is niet goed maar de tussenkomende verdediger schiet de bal op Ramon zijn onderbeen waarna de bal het doel in rolt, 0-1 in de eerste minuut.
Het lijkt erop dat dit een doelpuntrijke middag kan gaan worden echter alles behalve dat.
Grolse Boys heeft de gehele wedstrijd ongeveer 90% balbezit maar weet niet tot echte uitgespeelde kansen te komen. Nick Hulzink is dichtbij een doelpunt maar ziet zijn vrije trap op de lat uiteen spatten. Uit een corner kopt Thijs de Hek de bal ook op de lat. Na een klein halfuur komt Zelos voor de eerste keer gevaarlijk voor doelman Barry Janssen. Barry weet met een goede redding de gelijkmaker te voorkomen.
Na de rust geen ander spelbeeld, Boys balbezit maar wederom geen uitgespeelde kansen. Wel een aantal schoten op doel die vrij eenvoudig gekeerd kunnen worden door de doelman van Zelos.

Uit een afgeslagen aanval probeert Wesley Gralike een voorzet op maat te geven, echter raakt hij de bal totaal verkeerd en valt wel buiten bereik van de doelman wel in het doel, 0-2.
De wedstrijd lijkt gespeeld maar Zelos probeert van de kleine mogelijkheden die ze hebben om eruit te komen. Zo weten ze nog bijna te scoren uit een 1 tegen 1 situatie, echter Barry pareert de inzet. Nick Hulzink die een sterke wedstrijd speelt gaat in de slotminuten mee naar voren.
Met zijn afwezigheid uit de achterhoede weet Zelos via een counter maximaal te profiteren en scoren in de 88ste minuut de aansluitingstreffer.
De laatste minuten drukt Zelos maar levert geen grote kansen meer op. Grolse Boys wint met een minimaal verschil maar houd zo de koppositie in handen.
Volgende week de zware thuiswedstrijd tegen Basteom 2. Zij zijn ook nog ongeslagen. Dus komt dat zien aankomende zaterdag op ‘t Wilgenpark, aanvang wedstrijd 14:30uur!