Grolse Boys 2 bekert verder na eenvoudige zege

24 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelde Boys 2 een bekerwedstrijd tegen Bon Boys 2 te Haaksbergen.

Ondanks alle voorspelde regen verliep de wedstrijd droog. Trainer Rudi Nuchter was in de kleedkamer vrij duidelijk, we zitten in de knock-out rondes dus er moet gewonnen worden. Deze boodschap is goed over gekomen, Grolse Boys zit er vanaf minuut één bovenop en weet Bon Boys terug te dringen op eigen helft.
Bon Boys ziet na 5 minuten een speler met op het oog vrij pijnlijke hamstringblessure het veld verlaten.
Grolse Boys zit er kort op en na goed storend werk van Bas Leijzer is het Firat Balci die de bal weet binnen te schieten, 0-1. Bon Boys komt er maar sporadisch uit. De achterhoude onder leiding van Kevin Nuchter staat goed en houd makkelijk stand. Grolse Boys speelt sterk, enkele prachtige aanvallen worden spijtig genoeg niet afgerond. Grolse Boys weet toch voor rust op een 0-2 voorsprong te komen. Het is nu een goede aanval via het hart van het veld. De sterk spelende Ronald Wagendorp weet de bal goed door de verdediging te spelen en is het Niek Haarlink die de bal beheerst weet af te ronden.

De tweede helft komt Bon Boys met 10 spelers het veld op. Personele problemen maken dat een geblesseerde speler niet vervangen kan worden. Grolse Boys krijgt hierdoor nog meer grip op de wedstrijd en met het oog met het dit weekend gehouden “Slag om Grolle” vind er een belegering plaats op de helft van Bon Boys. Grolse Boys blijft rustig en wacht zijn kansen af. Het is Jorn Groot Zevert die na een mooie aanval over links een voorzet zeer beheerst maar hard weet binnen te schieten, 0-3. De strijdlust bij Bon Boys is weg en de mogelijkheden voor de Boys stapelen zich op. In eerste instantie zit het houtwerk en goed keeperswerk van de doelman van Boys Boys een 4de treffer in de weg. Uiteindelijk is het Youri Groot Kormelink die zich door de achterhoede weet te spelen en oog in oog met de keeper de bal beheerst binnen schuift, 0-4.
Zowaar weet Bon Boys er met een counter uit te komen. De spits weet door te dringen in de zestien meter van de Boys waar hij onder druk van Kevin de bal voor zich uit speelt. Hierbij krijgt hij een licht duwtje en gaat gewillig naar de grond. De scheidsrechter die zich nog op de andere speelveld bevind ziet hier een strafschop in en legt de bal op de stip. De strafschop is een cadeautje en wordt door de spits achter doelman Barry Janssen geschoten die in de gehele wedstrijd weinig te doen heeft gehad, 1-4.
Grolse Boys speelt hierna weer rustig zijn eigen spel en blijft scherp in de duels. Ondertussen speelt Bon Boys nog maar 9 spelers omdat er een speler na een woordenwisseling het veld heeft verlaten.
Bon Boys ziet Grolse Boys de 1-5 scoren door Khalid Chaboune op aangeven van Ronald. Dit is voor de scheidsrechter dan ook het moment om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen, met nog 10 minuten op de klok is het einde wedstrijd.
Grolse Boys wint en zijn een ronde verder in de beker!