GB 1 - Zelos 7

14 september 2019

Nadat Grolse Boys vorige week onder zomerse omstandigheden met 2 - 10 wist te winnen van Ssa Ratti / Socii 2 zijn er vandaag hele andere weersomstandigheden.
Het lijkt met vorige week nu wel herfst, de warming-up wordt in de regen gehouden, 10 graden koeler als vorige week. Gelukkig tijdens de wedstrijd droog met een waterig zonnetje.

Half 3 trappen de heren van Boys 1 af voor de wedstrijd. Het team van Zelos zijn voor ons geen onbekenden. Belangrijk is om zelf rustig te blijven en de tegenstander onder druk te zetten. Zelos heeft wel een team dat meer op leeftijd is, maar ze weten elkaar blindelings te vinden.
Grolse Boys weet dit aardig op te pakken, de eerste minuten zijn nog wat rommelig, maar langzaam weet de Boys een wedstrijdoverwicht te krijgen en na een goed opgezette aanval is het Harm die de Boys in de 10de minuut op een 1-0 weet te zetten.
De Boys blijven sterk en bij een aanval over de linkerflank is het Nico die de keeper weet te verschalken, 2-0. Ondertussen is ook Zelos er al eens sterk uitgekomen, deze inzet wist Barry te keren. Bij een aanval over de rechter kant wordt de bal voorgezet en is het Remco die de bal ongelukkig op zijn scheenbeen krijgt en valt de bal precies voor de voeten van de Zelos spits die hier wel raad mee weet, 2-1. Grolse Boys is gewaarschuwd. Grolse Boys zet snel orde op zaken en scoort uit een goede counter de 3-1. Grolse Boys scoort zelfs voor de rust de 4-1, echter weet Zelos dankbaar gebruik te maken van de ruimte op het middenveld en weten er goed door te komen. Ondanks een vinger valt de bal toch achter doelman Barry in het net waarmee de ruststand van 4-2 een feit is.

In de rust worden hierover een paar woorden gewisseld waarna wij het speelveld voor de tweede helft betreden. Grolse Boys pakt direct het initiatief.
Na een scrimmage voor het doel is het Thijs de Hek die de beslissende tik aan de bal geeft, 5-2. Vijf minuten later is het Harm die zijn tweede van de middag weet te scoren, 6-2. Klaarblijkelijk heeft Wesley een weddenschap afgesloten, wanneer Harm driemaal zou scoren er op een bakje bier getrakteerd wordt. Dit maakte het voetbal aan Boys zijde slordig, men wilde Harm zijn derde laten maken. Zelos wist er een aantal malen sterk uit te komen maar faalde gelukkig in de afronding. Uiteindelijk weet Harm in de 81ste minuut toch zijn derde te maken en zette daarmee de eindstand op 7-2. Natuurlijk een mooie bijkomstigheid het bakje bier. Grolse Boys doet goede zaken met deze tweede overwinning!