GB 2 - Haaksbergen 2

6 juni 2019

Afgelopen zaterdag moesten de heren van ssa Boys 3 het opnemen tegen Haaksbergen 2. Vorige week werd er vrij eenvoudig gewonnen van EGVV met 8-2. Nu is de vraag hoe Grolse Boys de wedstrijd vandaag zou gaan aan vliegen. Met wederom een volle selectie van 16 man wist Grolse Boys in de tweede helft eenvoudig uit te lopen na een 9-4 overwinning.

Grolse Boys en Haaksbergen beginnen de wedstrijd wat afwachtend van elkaar. Bal ging snel over en weer tussen de beide teams door veelal slordig balverlies. Het eerste wapenfeit is te noteren voor Haaksbergen, zij zien de inzet gekeerd worden door doelman Barry. Hiermee begint de wedstrijd wat meer karakter te krijgen en komt Grolse Boys beter in het spel. Grolse Boys weet met een aantal goede aanvallen op een 2-0 voorsprong te komen door doelpunten van Jorn en Ramon. Grolse Boys heeft de overhand, echter Haaksbergen blijft storen en weet uit een goede aanval over de rechterkant de aansluitingstreffer in de korte hoek te prikken, 2-1. Grolse Boys blijft redelijk spelen, echter een aantal twijfelachtige beslissingen maakte de wedstrijd wat rommeliger. Desondanks weten de heren van de Boys uit te lopen naar een 4-1 voorsprong, Khalid en wederom Ramon zijn trefzeker. Na het vasthouden van een speler krijgt Grolse Boys een strafschop tegen, deze wordt onhoudbaar ingeschoten, 4-2. Hiermee is het ook rust.

Na de rust komt Haaksbergen sterk uit de start blokken en wordt het 4-3. Ondanks dat Grolse Boys de bovenliggende partij is komt Haaksbergen er wel goed uit. Slordigheden in de opbouw zorgen er regelmatig voor dat Haaksbergen er uit kan komen. Ondanks dat is er geen paniek en weet Ramon de 5-3 te scoren. Echter duurt het niet lang dat Haaksbergen terug komt tot 5-4. In deze fase is Haaksbergen scherper en dringen steeds meer aan. Barry weet met een uitgestrekte hand de gelijkmaker te voorkomen. Hiermee lijkt, mede door wat twijfelachtige beslissingen van de leidsman die irritaties veroorzaken het verzet aan de zijde van Haaksbergen weg te vloeien. Het mooie is er vanaf, veel gepraat en irritaties over en weer maken de wedstrijd uit te laten gaan, enkel de doelpunten maken de wedstrijd nog interessant.
Grolse Boys weet in het restant van de wedstrijd uit te lopen naar de einduitslag van 9-4. Hierbij dient te worden vermeld dat Harm Poelhuis na een mooi zelf opgezette aanval de bal netjes af te ronden! Andere doelpunten worden gemaakt door Menno, Khalid en Jorn.

Na deze laatste thuiswedstrijd wordt het seizoen afgesloten in de kantine met een gezellig samenzijn, een quiz, hapje en drankje. Aankomende zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen Haarlo.