Haaksbergen 3 - Grolse Boys 3

6 mei 2019

Afgelopen zaterdag heeft ssa Grolse Boys 3 een verdienstelijk punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst Haaksbergen 3. In een open, stevig doch sportieve wedstrijd met veel strijd en passie is het 3-3 geworden. Een terechte uitslag waarbij beide elftallen na de wedstrijd mee kunnen leven.

Het einde van de competitie nadert, ondanks dat er niks meer op het spel staat voor de heren van de Boys gaan de heren wel voor de sportieve eer van de winst. Na twee weken vrij af in verband met het paasweekend en Koningsdag is het tijd dat de bal weer gaat rollen. Zaterdag reizen de heren met een voltallige selectie van 16 man af naar Haaksbergen.
In Haaksbergen aangekomen is er nog een bui met winters karakter.

Gelukkig is het tijdens de warming up en de wedstrijd droog en schijnt zelfs de zon. Om half drie wordt er afgetrapt. Direct is duidelijk dat Haaksbergen voor de volle winst speelt en zoekt direct de aanval. Uit een aanval over de linker flank wordt de bal goed voorgezet en wordt er bij de tweede bal stevig uitgehaald. Voor doelman Barry is dit een eerste test, hij weet met een goede redding de bal uit de kruising te tikken. Echter de hierop volgende corner wordt door Haaksbergen verzilverd, 1-0 na nog geen 3 minuten voetballen.
Haaksbergen houdt de druk erop en weet de Boys terug te dringen en dwingt de verdediging en Barry het nodige werk.
Grolse Boys weet er goed uit te komen en na 5 minuten prijkt de 1-1 op het scorebord. Na een goede aanval van de Boys weet Maikel Nuchter met een goede pass Khalid Chaboune vrij te zetten voor het doel. Hij weet de doelman kansloos te laten.
Hierna ontstaat er een open wedstrijd waarbij kansen aan beide zijden te noteren. Waar Ronald Wagendorp met een mooi afstandsschot de lat raakt is het de spits van Haaksbergen die één op één met doelman Barry de bal naast schiet daar waar een mede speler een betere optie zou zijn geweest.
Aanvallen gaan over en weer, toch is het uiteindelijk Maikel die de Boys op voorsprong weet te zetten. Zijn eerste schot wordt nog geblokt maar in de rebound maakt hij het beheerst af, 1-2 in de 30ste minuut. Echter nu is het Grolse Boys dat niet lang van deze voorsprong kan genieten. De sterk spelende spits van Haaksbergen weet goed vrij te lopen en weet een voorzet makkelijk tegen de touwen te schieten, 2-2.

Met deze stand wordt er ook gerust. De scheidsrechter heeft er zin in en na een kleine 10 minuten staan wij weer op het veld voor de tweede helft. De tweede helft is een kopie van de eerste helft. Het is en blijft een open wedstrijd. Met name in het begin van de tweede helft speelt de wedstrijd zich af op het middenveld. Langzaam richting het eind van de wedstrijd nemen de kansen aan beide zijden toe.

Toch is er een overtreding aan de Boys zijde nodig om een opening te maken voor Haaksbergen. Een goede aanval van Haaksbergen wordt onderbroken door ingrijpen van Sebastiaan van Beugen. Voordat de Boys goed georganiseerd is heeft Haaksbergen de vrije trap al genomen en weten zo iedereen op het verkeerde been te zetten en schieten de bal buiten bereik van Barry tegen het net, 3-2. Dat met nog 10 minuten te spelen maakt het natuurlijk voor de Boys een lastige opgave om nog te kunnen scoren.

Een ingooi van de Boys wordt verkeerd ingeschat door een verdediger van Haaksbergen waardoor Maikel de bal in zijn bezit krijgt. Hij heeft overzicht en speelt de bal naar Khalid. Khalid is, iet wat onverwacht, heel snel met het afgeven van een perfecte bal op Niek ter Haar. Niek staat volledig vrij en weet onhoudbaar de gelijkmaker tegen de touwen te schieten in de 86 minuut. In de laatste minuten golft het spel nog wat op en neer. Haaksbergen komt nog dichtbij maar mist precisie in de afronding waarna de scheidsrechter de wedstrijd af fluit. Een terecht punt gaat mee naar Groenlo.

Volgende week spelen de heren thuis om 14:00 op ‘t Wilgenpark tegen EGVV.