Grolse Boys-Grol strijdend ten onder

7 oktober 2018

Afgelopen zaterdag was het goed toeven op het Wilgenpark. De najaarszon scheen heerlijk op het veld. Het was de week van de scheidsrechter en daarom kreeg de beste man vandaag een bierpakketje van het Brouwersnös aangeboden door de Grolse selectie. Na de wedstrijd kreeg de scheids van de tegenstander RDC een bloemetje. Hij was trouwens goed, de scheids. Je had niet in de gaten dat hij er was, en zo hoort het.

De mannen uit Groenlo begonnen bijna in dezelfde opstelling als tegen Eerbeekse Boys. Opvallend was het aantal linksbenige spelers: 5 maar liefst. RDC liet gelijk zien waar het voor gekomen was. De winst. Deze jonge ploeg liet goede combinaties zien. Gelukkig waren ze minder goed in de afronding en anders stond keeper Barry Janssen goed in de weg. Maar na 10 minuten werd de bal op het middenveld verloren en in de omschakeling waren ze weg. In een vloeiende combinatie werd de bal naar voren gespeeld en met een mooi schot van ongeveer 20 meter zeilde de bal in de rechterbovenhoek. Onhoudbaar: 0-1.

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten en er kwamen kleine kansjes. Khalid Chaboune kwam goed door op links maar zijn schot ging voorlangs, terwijl hij in de mangel werd genomen. Een VAR-momentje. Aan het einde van de eerste helft werd Ronald Wagendorp onreglementair gestuit en er werd gevreesd werd dat iemand op zijn gekwetste teen was gaan staan. Echter zijn andere voet was geraakt. Hij maakte de eerste helft nog wel vol maar werd in de rust vervangen door Firat.

In de tweede helft probeerde de Grolse Boys-Grol de gelijkmaker te forceren. Van dichtbij werd het aluminium vol geraakt door Pascal Brockotter. Echter, zoals vaak, viel de treffer aan de andere kant. Na weer ongeveer 10 minuten werd een vloeiende aanval goed afgerond, 0-2. Grolse Boys-Grol bleef echter in een goede afloop geloven er werd geprobeerd om de aansluitingstreffer te scoren. Helaas ging in de laatste 10 minuten het licht uit.

De moegestreden Pascal werd vervangen door Yordi van Lochem, wat leidde tot wat omzettingen in de verdediging. Kevin ging mee naar voren om toch die aansluitingstreffer te scoren. Je zag dat bij RDC de combinaties vlot verliepen, ze tikten de verdediging uit en daar was, de 0-3 en zelfs de 0-4.

Toch bleef de thuisploeg voetballen en leidde de stand niet tot gefrustreerde acties. Lof voor de ploeg van Mohammed Faris. Pal voor tijd was daar dan toch de eretreffer. Khalid slalomde mooi door de verdediging en rondde beheerst af, 1-4. Het slotakkoord was echter voor RDC, 1-5. Na deze treffer werd de wedstrijd afgefloten. Eerlijk is eerlijk, RDC was de betere ploeg, echter de uitslag was wel wat geflatteerd. Er zijn gelukkig genoeg aanknopingspunten voor de staf om mee verder te gaan.

Sluiten we af met een noot van het bestuur: 15 oktober om 20:00 uur is de jaarvergadering.