Valse competitiestart voor SSA Grolse Boys-Grol

23 september 2018

Vorige week had Grolse Boys-Grol de laatste bekerwedstrijd dan wel terecht gewonnen, maar dat bleek toch geen goede maatstaf voor de eerste competitiewedstrijd. Doordat een aantal spelers niet in de gelegenheid zijn om regelmatig te trainen, is er een conditieachterstand en mist het elftal nog chemie. Wil het een goed seizoen spelen, dan zal daarin verandering moeten komen. Wat ook meespeelde afgelopen zaterdag, was de absentie van Johan Houben en Ronald Wagendorp vanwege blessures.

Tegenstander Eerbeekse Boys was duidelijk verder, qua opbouw naar dit seizoen. Het speelde vorig jaar nog in de derde klasse op de zondag, maar heeft nu gekozen voor het voetballen op de zaterdag en moet daarom in de vierde klasse beginnen. In het begin deed Grolse Boys-Grol nog echt mee en het had voor de rust eigenlijk op voorsprong moeten staan. Maar als je zelf de kansen niet benut ... De grootste kans in de eerste helft kreeg Khalid Chahboune. Hij omspeelde de keeper van Eerbeelse Boys, maar zijn schot was net niet hard genoeg, zodat een meegelopen verdediger nog redding kon brengen op de doellijn. Met een omhaal kon Khalid de keeper ook niet verschalken. Een corner van Grolse Boys-Grol ging voorlangs en had slechts een tikje nodig, maar dat kreeg de bal niet.

Vooral hoge ballen leverde de ploeg uit Eerbeek nogal wat problemen op. Het werd echter voor de rust 0-1. Op een hoge voorzet van Eerbeek tastte Barry Janssen mis, waardoor Martijn van de Wiel zodanig schrok en een aanvaller onnodig hinderde, waardoor de scheidsrechter terecht een strafschop moest geven, die dan ook benut werd. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook nog een tweetal vrije trappen op de rand van het strafschopgebied, maar het mist nog duidelijk nog een “Messi”, die dat soort mogelijkheden weet te benutten.

In de tweede helft was het beste er al af bij de spelers van de SSA. Een doorgebroken speler probeerde Barry te verschalken, maar dat lukte in eerste instantie niet, maar in tweede instantie wel. Het middenveld van de thuisploeg kreeg het steeds moeilijker, zodat Eerbeek de overwinning rook. Het maakte (te) gemakkelijk 0-3 en 0-4. Een kwartier voor tijd werd toch nog de eer gered voor de thuisploeg. Nick Hulsink speelde Khalid mooi aan, die rustig de 1-4 op het scorebord bracht. Het werd uiteindelijk nog onnodig 1-5. Ook Yordi van Lochem en Wiebe Porskamp konden als wisselspelers niet veel verandering meer brengen.

Alles bij elkaar een terechte nederlaag in een redelijk sportieve wedstrijd. De twee gele kaarten kwamen bij de tegenstander terecht.

De volgende week speelt Grolse Boys-Grol de (zware) uitwedstrijd tegen De Paasberg in Arnhem.