Eerste overwinning SSA Grolse Boys-Grol 1

16 september 2018

Het begin verliep een beetje stroef, voor het gloednieuwe samengestelde team met Grolse Boys- en Grol-spelers. De eerste twee bekerwedstrijden gingen ruimschoots verloren tegen sterke tegenstanders. Maar dat kwam ook omdat de spelers aan elkaar moesten wennen en daardoor het samenspel nog wat moeizaam ging. Afgelopen zaterdag speelde het elftal thuis tegen Daarle, ook een ploeg uit de vierde klasse zaterdag, die ook zijn eerste twee bekerwedstrijden verloren had. Voor beide elftallen stond dus slechts de sportieve eer op het spel. Daarle wilde echter toch koste wat het kost winnen, want ze kregen uiteindelijk maar liefst 4 gele kaarten en een speler haalde zelfs het einde van de wedstrijd niet. Ronald Wagendorp kon bij de thuisploeg niet meespelen in verband met een gebroken teen, die hij opgelopen had in de vorige bekerwedstrijd.

De thuisploeg begon goed en had zonder meer de beste kansen. Zo belandde een schot van Johan Houben tegen de paal en kreeg ook Zouhair Chaboune een prima scoringskans. Ook had Zouhair in het begin van de wedstrijd nog een strafschop moeten krijgen, want hij werd ruim binnen het strafschopgebied flink onderuit geschopt. De verder goed leidende scheidsrechter legde de bal er echter toch buiten. Even later werd op een afgeslagen aanval van Grolse Boys-Grol door Daarle uitstekend gecounterd, want uit een overtalsituatie werd de verdediging uitgespeeld. Daardoor kwam behoorlijk makkelijk de 0-1 op het scorebord. Vrij snel daarna wist Zouhair via een uitval prima af te ronden met een doelpunt. Even later snelde de superfitte Pascal Brockotter de linksback van Daarle voorbij en wist zo de 2-1 te scoren.

Na ongeveer een half spelen werd de geblesseerde Zouhair gewisseld voor Firat Balci. Deze laatste speler maakte direct na zijn inbrengen een mooie actie en wist de bal af te geven aan Ramon Janssen en die wist na een tweetal pogingen de 3-1 te scoren. Wat later maakte Maikel Nuchter een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en kreeg Daarle een penalty, maar keeper Bob Meuleman wist die uitstekend te pareren. Na de rust werden bij Grolse Boys-Grol nog Menno ten Have en Tjaark Hooch Antink ingebracht. Het combinatie-elftal kreeg het in de loop van die tweede helft wel steeds moeilijker, maar de verdediging hield, onder leiding van Bjorn Koldeweij, prima stand. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de competitie, die volgende week begint met een thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys.

Opstelling SSA Grolse Boys-Grol

Doel: Bob Meuleman
Achter: Yordi van Lochem, Martijn van de Wiel, Bjorn Koldeweij, Kevin Nuchter
Midden: Pascal Brockotter, Jorn Groot Zevert en Maikel Nuchter (Tjaark Hooch Antink)
Voor: Johan Houben, Zouhair Chaboune (Firat Balci) en Ramon Janssen (Menno ten Have)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72