Grolse Boys sluit af met verlies

27 mei 2018

Er stond niets meer op het spel bij de afsluitende wedstrijd van het seizoen 2017-2018 tegen RDC uit Deventer. Beide clubs staan in het rechterrijtje, wat voor de veel grotere vereniging RDC een grotere tegenvaller zal zijn dan voor het kleine tegenstander. Maar voor het jubilerende Grolse Boys is het ook wel een tegenvaller. In het jubileumjaar had men met een nieuwe selectie graag mee gedaan om de prijzen. Tot vlak voor de winterstop waren de mogelijkheden nog aanwezig, maar de zware blessures van de spits Dzenan Guso en verdediger Youri Groot Kormelink deden de dromen min of meer de das om. Later kwamen daar de blessures van Ayman Abkadri en de verhindering van Rubel Hamno in verband met zijn buitenlandse stage nog bij.

Afgelopen zaterdag waren Michel Overbeek, Mark Le Roux, Kevin Nuchter, Youri Groot Kormelink, Ramon Janssen en Pascal Brockotter niet beschikbaar en Khalid Chahboune , Lars de Keijzer, Maikel Nuchter, Onur Balci en Harm Poelhuis namen hun plaatsen over. Dus een geheel andere opstelling. Zoals al vaker dit seizoen begon Grolse Boys prima aan de wedstrijd. In de 7de minuut eindigde een combinatie tussen Khalid Chahboune, Kenan Kukic, Maikel Nuchter bij Zouhair Chahboune, die prima de 0-1 op het scorebord bracht. Wat later moest keeper Sebastijan van Beugen nog redding brengen op een schot van de spits van RDC.

Na ongeveer een kwartier spelen leed RDC dom balverlies, waar topscorer Kenan prima van wist te profiteren, want hij scoorde rustig de 0-2. Grolse Boys leek het seizoen mooi af te sluiten, maar moest nog een heel dik uur spelen. Een vrije trap van RDC op ongeveer 20 meter van het doel, werd uiteindelijk via wat verschillende contacten tot corner verwerkt. In reactie hierop gaf Ronald Wagendorp een goede voorzet op Khalid en Zouhair, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een strakke pass van Zouhair op Kenan werd door de laatste naast geschoten. De combinatie tussen Menno ten Have, Khalid en Zouhair werd tenslotte tot corner verwerkt.

Dit eerste halve uur was Grolse Boys zeker niet de mindere van RDC, waarbij je ook nog moet meerekenen dat RDC een thuiswedstrijd speelde en dan ook nog op het ‘extreem warme’ kunstgras. Door balverlies van Grolse Boys op het middenveld kon de spits van RDC vrij doorlopen naar de rand van het strafschopgebied en daarna gemakkelijk scoren in de linkeronderhoek. Vlak voor de rust leek het door balverlies van Daan Schuurmans op het middenveld gelijk te worden, maar nu schoot de spits van RDC tegen een medespeler op. Bij de laatste aanval voor rust bracht de doorgaans niet zo vaak mee verdedigende Kenan zoveel hulp dat Sebastijan nog redding kon brengen. De ruststand van 1-2 was terecht en had eigenlijk hoger moeten zijn.

Na de rust werd Lars de Keizer gebracht voor Maikel Nuchter, die vanwege een dartwedstrijd eerder terug moest. Lars ging nu rechtsback spelen, terwijl Menno doorschoof naar de aanval. In de eerste helft had Grolse Boys echter zijn kruit verschoten, want na de rust werd Grolse Boys duidelijk op basis van conditie verslagen. Een aantal spelers van Grolse Boys had ook te kampen met een gebrek aan wedstrijdritme. Een paar keer werd Grolse Boys nog wel gevaarlijk door met name Zouhair en Kenan, maar in de 54e minuut kon een speler van RDC door het wegzakken van het middenveld gemakkelijk oprukken naar het doel van Grolse Boys en gemakkelijk de gelijkmaker scoren.

Ondertussen kwam Grolse Boys steeds meer onder druk te staan. Eerst werd Harm Poelhuis nog ingebracht voor de moe gestreden Menno ten Have. Toen even later Kenan uitviel en Grolse Boys met tien kwam te spelen, werd het helemaal door RDC overlopen. In de laatste 20 minuten wist RDC nog drie keer te scoren, waardoor het uiteindelijk 5-2 werd. Hiermee is er een einde aan een wisselvallig voetbalseizoen voor Grolse Boys gekomen. Een aantal spelers gaan de club verlaten en Grolse Boys kan dus, voor het volgende seizoen, versterking voor het eerste elftal gebruiken. Geïnteresseerde spelers kunnen zich melden bij de clubleiding.