Grolse Boys beloont zichzelf

22 april 2018

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys tegen Sportclub Eefde onder ideale weersomstandigheden. Maar dan vooral voor het publiek. Voor de spelers was de ongewoon hoge temperatuur lastig en extra vermoeiend. Eefde is altijd een moeilijke tegenstander. Ze zijn fysiek sterk en hebben een aantal lange spelers. Voor de invallende keeper Barry Janssen, die niet al te lang is, zijn dat doorgaans wat lastigere wedstrijden. Maar dat viel deze zaterdag heel erg mee. Ook omdat de lange en sterke Youri Groot Kormelink weer van de partij was. Hij heeft heel wat ballen al koppend, maar ook met de voet, weggewerkt.

De opstelling van de thuisploeg week op een paar posities af van die van de vorige wedstrijd. Zo waren Kevin Nuchter en de al genoemde Youri Groot Kormelink weer van de partij en nam Barry Janssen weer een keertje zijn oude rol als sluitstuk van de verdediging op zich. Eefde was in de eerste helft het sterkst en had een duidelijk overwicht. De verdediging van Grolse Boys stond regelmatig onder druk, maar is uiteindelijk slechts één maal onder die druk bezweken. Zo kreeg Eefde in de 12e minuut een aantal corners achter elkaar, waarbij Michel Overbeek een keer op de doellijn nog net redding kon brengen.

Ook een aantal schoten van korte afstand konden met kunst en vliegwerk gepareerd worden. De eerste gevaarlijke actie van Grolse Boys was na ongeveer 20 minuten toen Jorn Groot Zevert met een halve omhaal via de keeper van Eefde over schoot. Na een half uur spelen kreeg Eefde twee grote kansen. De eerste was een kopbal van een volledig vrijstaande speler, maar deze bal ging over. De tweede was een schot van dichtbij op het doel, die ook nog van richting veranderde, waardoor Barry het nakijken had en het 0-1 werd. Wat later leverde een scrimmage voor het doel van Barry nog een drietal mogelijkheden voor Eefde op, maar steeds weer kon de verdediging redding brengen.

Tien minuten voor rust moest de astmatische en vermoeide Mark Le Roux het veld ruimen voor Justas Mazuika. Pascal Brockotter nam achterin de rechtsbackpositie van Mark over en hij deed dat met verve. De beste kans in de eerste helft kreeg Jorn Groot Zevert. Hij kwam alleen voor de keeper, maar in plaats van laag in de hoek te schieten schoot hij te hoog en kon de lange keeper redding brengen. De afgeslagen bal trapte hij in tegen de paal. Vijf minuten voor rust kwam dan toch de gelijkmaker. Een hoge voorzet (of schot) van Michel Overbeek werd door de keeper van Eefde onderschat en ging via zijn handen en via binnenkant paal het doel in. Een ruststand die voor Grolse Boys meeviel.

Direct na de rust kreeg Barry een hard schot richting rechterbovenhoek te verwerken, maar hij deed dat uitstekend. Even later kwam een schot van Eefde op de lat. Maar dat waren de echte wapenfeiten van Eefde in de tweede helft wel. In de 60e minuut counterde Grolse Boys. Een diepe bal werd op Kenan Kukic gespeeld. Hij omspeelde de keeper, maar kwam te dicht op de achterlijn. Zijn schot werd door de keeper weer het veld in gestompt, maar de toegesnelde Zouhair Chahboune schoot hoog over. Eefde zou gewaarschuwd moeten zijn, want tien minuten later werd een hoge uittrap van Barry door Zouhair doorgekopt, waarna Kenan de 2-1 op het scorebord kon brengen.

Kenan kreeg nog wel onnodig geel voor het uittrekken van zijn shirt. Ook liepen Michel, Daan en Zouhair nog tegen een gele kaart aan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de moegestreden Zouhair vervangen door Amir Haziri. Eerst ging het resultaat van een combinatie tussen hem en Kenan nog in het zijnet, maar even later gooide Amir een lange bal op Kenan, die zich vrij worstelde en zelfs de 3-1 kon maken. Eefde bleef wel aandringen, schoot nog wel op de lat en over, maar echte uitgespeelde kansen creëerde het niet.

Op basis van de tweede helft was de overwinning van Grolse Boys wel verdiend. Er was namelijk sprake van een echte teamprestatie. De organisatie vanuit achter stond goed en er werd keihard gewerkt. De volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Oeken.