Grolse Boys onderuit in tweede helft

8 april 2018

Het was afgelopen zaterdag prachtig (voetbal)weer, ofschoon de spelers wel even moesten wennen aan de warmte. Bij het publiek was de sfeer aanvankelijk uitstekend, hoewel het vertoonde voetbal daar eigenlijk geen aanleiding toe gaf. De opstelling van de thuisploeg vertoonde geen grote verrassingen. Alleen de basisplaats voor Ramon Janssen als rechtsbuiten was toch wel opvallend. De eerste helft had Grolse Boys de wind mee en duidelijk het beste van het spel. Het vergat zich echter daarvoor te belonen.

Al in de 6e minuut kwam er een kansrijke pass van Pascal Brockotter op de vrijstaande Zouhair Chahboune, maar die nam de bal niet goed aan. Even later kwam een schot van Michel Overbeek van ongeveer 25 meter tegen de paal. Na ongeveer een kwartier spelen rondde Zouhair een mooie actie niet goed af. In plaats van de bal af te geven schoot hij recht op de keeper, die daar dan ook geen moeite mee had. Even later kwam er een goede mogelijkheid voor Kenan Kukic, maar deze schoot net over.

De beste kans was echter voor Michel. Hij kwam alleen voor de keeper, maar gaf de bal in de richting van Kenan, terwijl hij duidelijk beter voor eigen kans had kunnen gaan. Harfsen stelde daar niet veel tegenover. Echte uitgespeelde kansen kreeg het team niet, terwijl de sporadische uitbraken prima werden opgevangen door de in de eerste helft goed georganiseerde verdediging van de thuisploeg. Ook werd er nog een doelpunt van Kenan afgekeurd wegens vasthouden van de tegenstander, maar over die beslissing van de scheidsrechter viel te twisten.

Op slag van rust kreeg Kenan voor het doel van Harfsen nog de bal, die hij via een omhaal - zoals Ronaldo afgelopen week deed - op doel probeerde te schieten. Maar dat mislukte totaal. Grolse Boys wist het voordeel van de wind mee in de eerste helft niet te benutten en ging met een 0-0 stand de rust in, terwijl het eigenlijk (flink) voor had moeten staan. In de rust werd de licht geblesseerde Mark Le Roux gewisseld voor Onur Balci. En de tweede helft was totaal anders.

De trainer van Harfsen had zijn spelers opdracht geven de opbouw van Grolse Boys direct te storen en te profiteren van de wind in de rug. Dat werkte direct al goed, want de eerste opbouwende actie van de thuisploeg werd verstoord en Harfsen kon 0-1 op scorebord brengen. Het zelfvertrouwen van de rood-witte combinatie kreeg een knak, de kopjes gingen hangen en werd veel kritiek op elkaar geleverd.

Een tweetal kansen wist Harfsen niet te benutten, maar in 60e minuut werd een lage voorzet prima ingekopt door de spits van Harfsen en was het dus 0-2. Een gele kaart voor de te veel commentaar gevende Michel gaf geen verbetering van de sfeer. Het vasthouden van een tegenstander door Onur Balci net binnen het strafschopgebied werd (te) zwaar bestraft met een penalty. Deze werd goed benut en de eindstand van 0-3 was daarmee bereikt.

De laatste tien minuten probeerde Grolse Boys nog wel de eer te redden, maar de conditie van een aantal spelers was duidelijk onvoldoende, waardoor er juist meer mogelijkheden voor Harfsen kwamen. Deze laatste doet het momenteel goed en stevent zo af op de nacompetitie. Grolse boys heeft deze week nog een doordeweekse competitiewedstrijd en wel aanstaande donderdagavond om 20.00 uur tegen FC RDC. Deze wedstrijd was oorspronkelijk op 5 mei gepland, maar is op verzoek van RDC verschoven naar aanstaande donderdag.