Grolse Boys doet zichzelf tekort

11 maart 2018

Iedereen hoopte dat Grolse Boys, met het 70-jarig jubileum in het verschiet, zichzelf drie punten cadeau zou doen door de uitwedstrijd tegen het lager geplaatste PW uit Enschede te winnen. Er stonden twee spelers met autopech in nog Groenlo, maar die konden gelukkig met de wat later vertrekkende bestuursleden Harry en Peter meerijden. Het was trouwens prachtig voetbalweer, alleen de grasmat was niet optimaal.

De rood-witte combinatie begon in ieder geval niet sterk aan de wedstrijd. Er werd te vaak de lange bal gespeeld, precies zoals PW ook deed, maar die deed dat beter. PW speelde nogal fysiek, waar Grolse Boys duidelijk moeite mee had. De scheidsrechter floot wel strak, maar wilde in het begin de kaarten op zak houden. De eerste 20 minuten was het geen spannende wedstrijd en er waren aan beide kanten weinig tot geen kansen.

Toen gaf Kenin Kukic een mooie pass op Pascal Brockotter, die mooi inschoot, maar de bal werd nog net door de keeper over getikt. Uit de laag ingebrachte corner kon Youri Groot Kormelink de 0-1 intikken. Wat later maakte Kenan op links een mooie actie, maar zijn schot ging voorlangs. Ongunstig was het dat Ayman Abkadri al na een half uur spelen vanwege een knieblessure moest opgeven. Zijn vervanger Michel Overbeek was niet goed warm en begon minder sterk aan de wedstrijd, maar herstelde zich later.

De sterkste speler aan Grolse Boys-zijde was echter Onur Balci. Hij verdeelde het spel goed, bleef altijd rustig maar ging er, wanneer nodig, ook hard in. Ook de inzet van Pascal Brockotter was te roemen. Youri Groot Kormelink had na een half uur spelen een zeer ongelukkig moment. Hij wilde de bal niet zo maar wegtrappen, maar mooi uitverdedigen waarbij hij de bal precies in de voeten van een speler van PW speelde, die zich geen moment bedacht en gemakkelijk de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Vijf minuten later kwam Grolse Boys goed weg, want bij een uitbraak van PW werd de verdediging van Grolse Boys misleidt maar de uitgelopen keeper Bas van Doorn kon nog uitstekend redding brengen. Wat later, bij weer een lange bal op de gevaarlijke spits van PW, trad de verdediging van Grolse Boys onvoldoende op, waardoor deze in de uiterste rechterhoek via binnenkant paal de 2-1 kon scoren.

Vlak voor de rust kwam rechtsback Mark Le Roux mee naar voren en gaf een scherpe voorzet, die door Michel Overbeek uitstekend afgemaakt werd met een omhaal. De 2-2 was ook min of meer een terechte ruststand. In de rust werd de licht geblesseerde Kenan gewisseld voor Amir Haziri. De eerste gevaarlijke actie in de tweede helft was voor PW. Een vlammend schot vanaf ongeveer 25 meter ging echter via de lat over. Even later had Zouhair Chahboune pech, want een schot van hem bleef steken tussen de benen van de keeper.

In de 65e minuut werd de vermoeide Jorn Groot Zevert gewisseld voor Firat Balci. Het spel van Grolse Boys werd duidelijk beter en er kwamen kansen voor Mark, Onur en Michel, maar met stevig verdedigen bleef PW overeind. Even was er opeens wat onduidelijkheid met de scheidsrechter. Een overtreding op Kevin Nuchter werd niet bestraft, want de scheidsrechter gaf voordeel voor Grolse Boys. Uit de aanval werd door Zouhair gescoord, maar het bleek buitenspel te zijn. Grolse Boys kreeg vervolgens een vrije trap op de plaats van de eerste overtreding.

Tien minuten voor tijd kreeg PW een corner, die door hun lange spits uitstekend werd ingekopt en de thuisploeg op 3-2 zette. Grolse Boys probeerde nog wel alles of niets te spelen, wat PW drie gele kaarten kostte. Maar PW kreeg ook vlak voor tijd nog de gelegenheid de voorsprong te vergroten, want bij een uitval van kwamen vier spelers tegenover Daan Schuurmans te staan, maar hun overtal werd niet benut want het schot ging hoog over.

Grolse Boys kreeg duidelijk te weinig, maar dat gebeurt vaker in het voetbal. De volgende week is Grolse Boys vrij in verband met het te vieren 70-jarig jubileum en de week erop staat de zware uitwedstrijd tegen koploper Be Quick Zutphen op het programma.