Prima overwinning voor Grolse Boys

25 februari 2018

Het was afgelopen zaterdag aanvankelijk onzeker of er op het Wilgenpark gevoetbald kon worden in verband met de vorst. Om twaalf uur zat er nog vorst in de grond, maar de verwachting was dat dit, net als in de vorige dagen, door de zon en de stijgende temperatuur wel zou verdwijnen. Dat bleek om 14.30 uur ook weer het geval te zijn. Grolse Boys wilde deze wedstrijd (die naar voren was gehaald op de planning in verband met het 70-jarig jubileum op 17 maart) graag spelen om het negatieve gevoel van de laatste twee wedstrijden kwijt te raken.

De trainingen waren de afgelopen week door de vorst en ziekte bij een aantal spelers niet optimaal verlopen, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door inzet. Veldtrainer Mohammed Faris was terug van zijn vakantie en voelde goed aan dat de jongens echt zin hadden om te voetballen en hij kan nu de eerste drie punten op zijn conto schrijven. De opstelling was in grote lijnen hetzelfde als de vorige week, alleen waren Mark Le Rouzen, Onur Balci, Ayman Abkadri en Pascal Brockotter nu wel beschikbaar, maar Maikel Nuchter vanwege een blessure weer niet.

De eerste en eigenlijk enige echte kans voor Almen kwam al in de derde minuut. Een vrije trap werd volledig gemist door de verdediging van Grolse Boys en de bal lag voor het intikken, maar gelukkig voor de thuisploeg stond het vizier van niet op scherp. Daarna kwamen er volop kansen voor de thuisploeg. Zo miste de erg gedreven Kenan Kukic op aangeven van Zouhair Chahboune vrij voor de keeper en werden veel ballen van Kenan en Zouhair tot corners verwerkt. Maar deze leverden over het algemeen weinig gevaar op.

Na ongeveer een kwartier spelen gebruikte de snelle Zouhair prima zijn lichaam en wrong zich langs de laatste man van Almen. Zijn niet al te hard schot leek aanvankelijk naast te hobbelen, maar ging toch via de binnenkant van depaal het doel in. Al naar een klein half uur speler moest Mark Le Roux gewisseld worden vanwege een liesblessure. Vervanger Pascal Brockotter nam zijn verdedigende taak uitstekend over. Even later werd een overtreding in het strafschopgebied op Kenan niet bestraft, maar een paar minuten later op de doorgebroken Onur Balci wel.

Kevin Nuchter was door trainer Faris aangewezen om de penalty te nemen. Hij mocht het zelfs tweemaal aanleggen. De eerste keer werd namelijk afgekeurd wegens te vroeg inlopen. Kevin bleef echter rustig en scoorde ook de tweede keer. Even later ging Zouhair in het strafschopgebied van Almen een soloactie aan, waarbij hij twee spelers omspeelde, maar zich uiteindelijk toch vastliep. Vijf minuten voor rust werd er op de rand van het strafschopgebied van de thuisploeg hands gemaakt, maar deze vrije trap ging hoog over.

Grolse Boys probeerde direct daarna via de sterk spelende Onur Balci nog wel een derde doelpunt te forceren, maar het leverde slechts twee corners op. Direct na de rust ging Pascal mee naar voren, maar ook zijn actie liep slechts uit tot een ongevaarlijke hoekschop. Even later kreeg de fanatieke Youri Groot Kormelink een gele kaart, omdat hij een fout van Zouhair moest goed maken. Deze laatste stopte daarna zijn laatste krachten nog in een paar aanvallende acties. Zo gaf hij een mooie voorzet op Kenan, die daar echter niet goed mee omging.

Een één tweetje met Michel Overbeek werd door Almen weer eens tot corner verwerkt. Nu plaatste Michel de bal precies op het hoofd van Youri, die onhoudbaar voor de keeper de bal inkopte. Een ‘veilige’ en terechte 3-0 stand was bereikt. In de tweede helft kreeg Almen bijna geen kansen, wat enerzijds een verdienste van de verdediging van Grolse Boys was en anderzijds de zwakte van Almen aan gaf. Almen had door blessures en de voorjaarsvakantie dan ook liever niet gespeeld.

Het laatste half uur mocht Ramon Janssen de moe gestreden Zouhair vervangen, wat hij uitstekend deed, alleen miste hij wat nauwkeurigheid door het missen van wedstrijdritme. Ook Amir Haziri mocht nog zijn opwachting maken en verving de grieperige Kenan. Amir gaf vanaf de linkerkant een paar mooie voorzetten, die wel voor het nodige gevaar voor het doel van Almen zorgden, maar niet meer tot doelpunten leidde. Het was echter een mooie en terechte overwinning voor Grolse Boys, die echter met wat meer overleg en nauwkeurigheid tot een hogere score had kunnen leiden.

Aanstaande week is het maar afwachten of er in verband met de vorst veel (buiten) getraind kan worden. Zo gaat men dinsdag de zaal in en is er men er ook al van uitgegaan dat de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen Oeken niet doorgaat, maar dat is natuurlijk nog wel afwachten.