Grolse Boys begint 2018 niet goed

18 februari 2018

Vorige week werd het restant van het duel tegen Sportlust Glanerbrug gespeeld en ging die wedstrijd definitief verloren. Grolse Boys was er dus afgelopen zaterdag op gebrand om een goed resultaat neer te zetten tegen AJC’96 uit Losser. De thuiswedstrijd had Grolse Boys nog met 3-0 gewonnen, dus de verwachtingen waren hoog. De voortekenen waren echter niet zo positief, omdat een flink aantal basisspelers niet beschikbaar waren.

Zo waren keeper Barry Janssen en de middenvelders Ayman Abkadri, Rubel Hammo en Onur Balci niet beschikbaar. Hun vervangers, Bas van Doorn, Maikel Nuchter,Firat Balci en Lars de Keijzer, hebben goed gespeeld, maar het totale elftal was niet scherp genoeg. Het miste duidelijk wedstrijdritme.

Losser en met name het veld van AJC was niet voor iedereen goed te vinden, want één auto met spelers kwam pas een half uur voor de wedstrijd op plaats van bestemming aan. De achterste linie met Kevin Nuchter, Daan Schuurmans, Youri Groot Kormelink en Lars de Keijzer kwam direct onder druk te staan, maar na 8 minuten spelen leek toch Grolse Boys het eerste doelpunt te maken.

Daan Schuurmans gaf een lange bal op Zouhair Chahboune, die een mooie voorzet gaf op de mee opgekomen Youri Groot Kormelink. Het leek een niet te missen kans, maar de keeper van AJC kon toch redding brengen. Vrij snel daarna viel wel het eerste doelpunt, maar dan aan de andere kant. Eerst kwam een schot van AJC op de lat, maar de terugspringende bal werd door de verdediging van Grolse Boys niet resoluut genoeg weggewerkt, waardoor AJC de bal te gemakkelijk kon intikken.

Een minuut later was het al weer gelijk. Maikel speelde Zouhair aan en zijn voorzet werd door Kenan Kukic prima ingeschoten. Wat later speelde Jorn Groot Zevert Kenan door het midden aan, maar deze kans kon Kenan niet benutten en de bal ging over. Ook bij een corner kreeg Grolse Boys een tweetal mogelijkheden, maar AJC kon steeds net redding brengen.

Na 20 minuten spelen kreeg Jorn een grote kans. Een combinatie tussen Michel Overbeek en Kenan kwam uiteindelijk bij Jorn terecht, die echter de keeper van AJC op zijn weg vond. En dan blijkt maar weer, als je zelf de kansen niet benut, dan valt vaak de goal aan de andere kant. Een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Grolse Boys werd door AJC gemakkelijk ingeschoten. Een minuut later werd het nog erger. Een hoge voorzet van AJC werd door een van de lange voorhoede spelers (te) gemakkelijk ingekopt.

Na de rust werd de wedstrijd er niet beter op. De spelers van beide partijen waren fanatiek, maar erg onrustig en zochten elkaar te veel op. De scheidsrechter kreeg het niet gemakkelijk en deelde vrij veel gele kaarten uit. Grolse Boys bracht direct na de rust Menno ten Have in voor Lars de Keijzer, en wat later werd Maikel Nuchter vanwege een blessure (ijsbeentje) gewisseld voor Amir Haziri. Ook werd uiteindelijk Harm Poelhuis nog ingebracht voor Firat, maar dat mocht allemaal niet baten want er werd aan beide kanten niet gescoord.

Op het laatst kwam AJC nog met 10 man te spelen, omdat een speler er met twee keer uit moest. De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Almen op het programma. Deze wedstrijd stond aanvankelijk op 17 maart gepland, maar is in verband met het dan te vieren 70-jarig jubileum van Grolse Boys naar voren gehaald.