Grolse Boys kijkt vooruit

Grolse Boys kijkt vooruit

7 januari 2018

Zoals altijd begint Grolse Boys het nieuwe jaar met het traditionele Boerenkooltoernooi met aansluitend de nieuwjaarsreceptie. In goed gevulde kantine werd eerst het team JO-13 gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap. Daarna nam voorzitter Harry Paf het woord. Hij blikte kort terug op 2017 en refereerde onder meer naar het plotselinge overlijden van oud-lid Niels Rondeel en andere verdrietige voorvallen. Ook de (redelijke) sportieve prestaties kwamen aan bod en hij plaatste enkele kritische noten. Hij sprak over dieptepunten die Grolse Boys onwaardig zijn. Op het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking met trainer Gerard Magendans was de voorzitter ook niet trots. Maar hij was blij dat Mohammed Faris bereid is om voorlopig de eindverantwoordelijkheid voor de training op zich te nemen. Hij wordt ondersteund door Rudie Nuchter. Voorlopig zal Grolse Boys ook nog geen beslissing nemen over het trainerschap voor het volgende seizoen. Na het jubileumfeest zal het bestuur verder kijken.

Vervolgens blikte de voorzitter vooruit en liet hij weten dat er op korte termijn geen grote plannen zijn qua onderhoud. Het complex is in goede staat. Voor de viering van het 70-jarig jubileum zijn wél grote plannen. De jubileumcommissie heeft voor de jeugd een tweetal activiteiten georganiseerd en onder leiding van Paulus Maessen en Jasper de Kinkelder wordt er gewerkt aan fotoboek met 70 portretten en 70 verhalen. Het boek zal tijdens de receptie gepresenteerd worden. De voorzitter vertelde dat feestavond, in een tent op het Wilgenpark, alleen voor spelende leden, ondersteunende leden en actieve vrijwilligers is. Dat heeft te maken met de capaciteit van de feesttent. Maar, zo zei de voorzitter, oud-leden die toch graag van de partij willen zijn kunnen zich eventueel als ondersteunend lid aanmelden.

Aan het einde van zijn toespraak benadrukte hij het familiaire karakter van de club en opende hij de Eregalerij van Ereleden. De portretten van zes markante (oud)leden hangen nu op een mooie plek in de kantine: Benny Wagendorp, Hans Abbink, Henk Geurkink Sr, Peter Grooten, Martin Jansen en Monique Kleverwal. Tot slot stipte de voorzitter aan dat Grolse Boys prima zijn eigen broek kan ophouden. Het is een kleine, zelfstandige vereniging en dat brengt met zich mee dat leden zelf de handen uit de mouwen moet steken. En daar heeft hij het volste vertrouwen in. Hij dankte vervolgens de vele vrijwilligers die hun geliefde club draaiende houden. Daarna werden de borden gevuld en de glazen volgeschonken. Gelukkig nieuwjaar!

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72