Wedstrijd Grolse Boys gestaakt

3 december 2017

Afgelopen zaterdag heeft de uitwedstrijd van Grolse Boys tegen Sportlust Glanerbrug maar een klein half uur geduurd. Aanvankelijk was er weinig aan de hand. Grolse Boys begon prima aan de wedstrijd en tikte er op los. Glanerbrug kreeg wel de eerste kans uit een vrije trap, maar dat schot ging ruim over. Al in de 6e minuut kwam Grolse Boys op een voorsprong. Een wegdraaiende voorzet van Kenan Kukic werd door Michel Overbeek prima ingetikt.

Maar daarna gebeurde er wat. Een hoge bal van Glanerbrug werd (onnodig) door Mark Le Roux in de handen gepakt, wat hem een gele kaart opleverde. Glanerbrug had in de gaten dat Mark niet goed in zijn vel zat en zocht bij het aanvallen juist hem op. Na ongeveer 20 minuten spelen werd een speler van Grolse Boys nagetrapt, maar de scheidsrechter zag dat niet. Er werd door spelers van Grolse Boys geprotesteerd wat Kenan uiteindelijk een gele kaart opleverde.

Even later kreeg Ronald Wagendorp een 100 procent kans, maar zijn schot was vrij zacht en recht in de handen van de keeper. In plaats van 0-2 werd het even later 1-1. Een aantal verdedigers van Grolse Boys waren nog steeds wat gefrustreerd en deden niet wat afgesproken was. Zo kwam de bal bij het uitverdedigen tegen een medespeler, waardoor de bal bij een tegenstander kwam en die kon gemakkelijk scoren.

Een paar minuten later werd het 2-1. Een tegenspeler kreeg bij een corner alle vrijheid om in te koppen. Vervolgens kreeg Ronald een gele kaart. Niet veel later hielden Mark Le Roux en een speler van Glanerbrug elkaar bij een actie vast, waarna Mark de bal veroverde, maar de scheidsrechter bestrafte dat met een tweede gele kaart. Toen waren de poppen aan het dansen.

Keeper Emirhan protesteerde en kreeg geel, hij ging nog even door en dat werd zelfs bestraft met rood. Ronald gooide de bal ondertussen richting het opstootje, wat de scheidsrechter opvatte als een persoonlijke aanval en hij kreeg ook rood. Hiermee had de scheidsrechter het wel gezien en staakte hij de wedstrijd.

Dit zal allemaal nog wel een staartje krijgen. Een drietal spelers wacht een schorsing van minstens 1 wedstrijd. Alles bij elkaar was het een teleurstellende en zeer negatieve middag voor Grolse Boys. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. Het is een thuiswedstrijd tegen RDC. Hopelijk kan Grolse Boys zich dan ‘resetten’ en met een goed resultaat de winterstop in gaan.