Geflatteerde nederlaag voor Grolse Boys

26 november 2017

Grolse Boys begon afgelopen zaterdag met onzekerheid aan de wedstrijd tegen koploper Be Quick uit Zutphen. De tegenstander staat ruim bovenaan in de competitie en had nog maar een wedstrijd verloren. Het is een compleet nieuw team met spelers uit de omgeving van Zutphen, die eerder op een vrij hoog niveau gespeeld hebben. In de voorbereiding en in de beker had dit team met gemak van clubs uit de 3e klasse gewonnen.

Bij Grolse Boys zijn de basisspelers Dzenan Guso en Youri Groot Kormelink al lange tijd geblesseerd. Verder waren Rubel Hammo en Robin Klein Gunnewiek niet beschikbaar. Gelukkig konden Mark Le Roux en Pascal Brockotter wel weer mee doen. Voor de trainers Gerard en Rudie was het puzzelen om de opstelling rond te krijgen. De achterste linie werd nu gevormd door Mark Le Roux, Daan Schuurmans, Onur Balci en Maikel Nuchter. Dit zijn echter niet langste spelers, wat bij corners vaak gevaar oplevert.

Op het middenveld stonden Ayman Abkadri, Michel Overbeek en Pascal Brockotter. In de voorhoede waren Kenan Kukic, Jorn Groot Zevert en Ronald Wagendorp opgesteld. Direct was al wel te zien dat Grolse Boys een zware wedstrijd te wachten stond. Be Quick combineerde goed en liet de thuisploeg hard werken. Gelukkig was de afwerking aanvankelijk niet al te best.

De eerste goede kans kreeg Kenan Kukic. Be Quick leed achterin balverlies, waardoor Kenan een goede mogelijkheid kreeg, maar de forse keeper kon redding brengen. Ook de rebound kwam bij Kenan terecht, maar nu kon een verdediger zich nog voor het schot werpen. Direct daarop legde een van de snelle buitenspelers van Be Quick de bal terug op hun spits, maar het harde schot kon door keeper Emirhan Jorulmaz net nog tot corner verwerkt worden.

In de 20ste minuut ging het echter mis. Bij een snelle aanval van Be Quick was keeper Emirhan wel goed uitgekomen, maar zijn sliding lukte niet helemaal, waardoor de aanvaller gemakkelijk kon binnen tikken. Wat later dreigde opnieuw gevaar voor Grolse Boys door een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar het harde schot ging in de muur. Na ongeveer een half spelen werd de tweede goal van Be Quick gescoord. Zowel keeper Emirhan en Daan Schuurmans probeerden nog wel redding te brengen, maar hun poging was tevergeefs.

Voor de rust kreeg Kenan nog wel twee goede kansen om de achterstand wat dragelijker te maken. Bij de eerste poging kon de keeper het harde schot keren en bij zijn tweede kans dacht hij met een tikje de keeper te kunnen passeren, maar deze reageerde daarop uitstekend. Na de rust nam Kevin Hübner de plaats in van Mark Le Roux, die de laatste twee weken weinig had kunnen trainen.

Grolse Boys begon sterk aan de tweede helft. Ze waren er duidelijk op gebrand de stand dragelijker te maken. Ze leken ook beter vat te krijgen op het sterke spel van Be Quick. Zo kreeg Grolse Boys een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Deze werd door Kenan prima in de bovenhoek geschoten en was de stand 1-2. Teleurstellend was echter dat de ploeg uit Zutphen vanuit de aftrap, door een misverstand in de verdediging van Grolse Boys, direct weer kon scoren en dus weer uit kon lopen.

Hierdoor was de thuisploeg duidelijk geknakt. Het nam veel risico’s en ging achter in een op een spelen, waardoor Be Quick veel ruimte kreeg die het prima wist te benutten. Ze maakten er ondanks uitstekend keeperswerk van Emirhan uiteindelijk 6-1 van. Alles bij elkaar was Be Quick veel effectiever bij het benutten van de kansen. Nu is voor Grolse Boys weer zaak om het zelfvertrouwen terug te winnen, want volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste Sportlust Glanerbrug.