Grolse Boys weer met beide voeten op de grond

19 november 2017

Na een paar goede wedstrijden is het al snel hosanna, zeker na die mooie derby tegen FC Winterswijk. Afgelopen donderdag op de training kwam er al een deukje in dat goede gevoel. Er werd al niet zo lekker getraind en op het eind van de training verdraaide ook nog Dzenan Guso zijn knie. Zaterdagmorgen kwam het slechte nieuws dat zijn voorste kruisband afgescheurd is en dat voetballen dit seizoen wel kan vergeten. Youri Groot Kormelink was nog niet hersteld van zijn enkelblessure. En juist hij wordt gemist, omdat hij de enige wat langere speler in de verdediging is.

Dat was echter nog niet alles, want ook Mark Le Roux en Pascal Brockötter konden niet spelen, terwijl Maikel Nuchter in verband met werk pas in de tweede helft beschikbaar was. De trainers Gerard en Rudi moesten dus flink sleutelen aan de opstelling, terwijl het juist belangrijk is om niet te veel te veranderen. Achterin nam Onur Balci de positie van Mark over, terwijl Ronald Wagendorp weer laatste man speelde. Daan Schuurman stond op zijn vaste plaats en op linksachter begon Robin Klein Gunnewiek.

Het middenveld was hetzelfde als de vorige week met Jorn Groot Zevert, Rubel Hammo en Ayman Abkadri. Voorin werd topscorer Kenan Kukic vergezeld van Michel Overbeek en Kevin Hubner. Bij aankomst in Eefde bleek plots dat er gespeeld zou worden op het kunstgrasveld. Vlak van te voren had het flink geregend en het hoofdveld was onbespeelbaar geworden. De stemming binnen het team daalde door deze onverwachte wending. Bovendien begon het bij het begin van de wedstrijd opnieuw te waaien en te regenen. Omstandigheden die het voor niemand leuker maakten...

Sportclub Eefde begon direct goed aan de wedstrijd met een strak schot in de linkerbovenhoek, dat door keeper Emirhan Yorulmaz net nog tot corner getikt kon worden. Grolse Boys was gewaarschuwd. De eerste goal werd echter gescoord door Grolse Boys. Het was weer Kenan die scoorde. De keeper van Eefde ging daarbij echter niet vrijuit. In de 11e minuut werd het weer gelijk. Een bal voor het doel van Grolse Boys werd een paar keer doorgekopt zonder dat een speler van
Grolse Boys er goed bij kon. Hij kwam toen voor de voeten van een aanvaller van Eefde die gemakkelijk kon inschieten.

Daarna concentreerde de strijd zich een tijdlang vooral op het middenveld totdat na ruim een half uur spelen een strakke voorzet van de linksbuiten van Eefde precies op de voet van hun spits kwam en deze de 2-1 kon maken. Een paar minuten later verspeelde Ayman de bal op het middenveld, waardoor hun spits gemakkelijk door kon lopen en onhoudbaar voor keeper Emirhan de 3-1 binnen schoot. De wedstrijd leek al gespeeld. Grolse Boys moest het vooral van uitvallen
hebben, terwijl Eefde vooral fysieke kracht gebruikte. Vooral bij corners was Eefde met hun lange mensen gevaarlijk.

Na de rust kwam Maikel Nuchter in het veld voor Robin Klein Gunnewiek. Nu leverde de eerste aanval van Grolse Boys gevaar op. Een vrije trap van Kenan werd nog net tot corner verwerkt. Aan de andere van het veld werd uit een corner echter de 4-1 gemaakt, waarmee Eefde op rozen leek te zitten. In de 64e minuut werd een vrije trap van Kenan van richting veranderd, waardoor het nog 4-2 werd. Grolse Boys drong nog wel even aan en als het snel had kunnen scoren, had het misschien nog een wedstrijd kunnen worden.

Het meeste gevaar ontstond echter voor het doel van Grolse Boys. Zo kon na balverlies van Maikel hun spits vrij doorlopen op het doel van Grolse Boys, maar het schot werd grandioos gepareerd door Emirhan, en de terugspringende bal werd door een andere aanvaller op de lat geschoten. In de allerlaatste minuut nam Grolse Boys teveel risico’s
op het middenveld. Balverlies leidde uiteindelijk tot de 5-2. Het is nu zaak om deze nederlaag snel te vergeten, want volgende week staat de zware thuiswedstrijd tegen koploper Be Quick Zutphen op het programma.