Grolse Boys wint derby met overmacht

12 november 2017

Na de duidelijke overwinning van vorige week, tegen PW, was het afwachten hoe het zou gaan in de derby tegen FC Winterswijk. De ploeg uit Winterswijk staat een stuk lager op de ranglijst en draait de laatste tijd niet geweldig, maar het blijft natuurlijk een derby. Bovendien was er van te voren toch wel sprake van een flinke rivaliteit, omdat een aantal nieuwe spelers bij Grolse Boys een verleden hebben in het Winterswijkse. In de lokale pers was er dan ook veel aandacht voor deze wedstrijd. FC Winterswijk had flink wat supporters meegenomen en dat zorgde voor een gezellige drukte op het Wilgenpark.

Door de blessure van Youri Groot Kormelink was het onzeker hoe de verdediging van Grolse Boys er uit zou zien. Gerard wagendans wilde de opstelling zo weinig mogelijk veranderen. Daarom speelde de ervaren Ronald Wagendorp samen met Daan Schuurmans centraal achterin en namen Mark Le Roux en Maikel Nuchter de backposities in. Op het middenveld speelden Rubel Hammo, Jorn Groot Zevert en Ayman Abkadri. De voorhoede bestond uit Kenan Kukic, Dzenan Guso en Michel Overbeek.

Vanaf het begin zat Grolse Boys goed in de wedstrijd en het was te merken dat zij er op gebrand waren om iets moois te laten zien op het veld. Al in de eerste minuut zorgde een mooie combinatie tussen Ronald, Kenan en Dzenan ervoor dat de bal bij de vrijgekomen Michel terecht kwam en deze bracht direct de 1-0 op het scorebord. Een beter begin voor een enigszins beladen wedstrijd was niet mogelijk. Niet veel later werd er op Michel een zware overtreding gemaakt, die met een rode kaart bestraft had kunnen worden, maar de verder goed optredende scheidsrechter wilde niet zo vroeg in de wedstrijd al een kaart trekken.

Wat later kwam de bal van Rubel via Michel bij Kenan terecht, maar zijn doelpoging ging net naast. Direct daarna ging een strak schot van Rubel via de keeper van Winterswijk net over. Tussendoor werd FC Winterswijk vooral gevaarlijk door kopballen, maar met wat hulp kon keeper Emirhan Yorulmaz redding brengen. Na een kwartier spelen onderschepte de sterk spelende Dzenan de bal. Hij gaf een scherpe pass op Kenan, die de keeper van Winterswijk via een strak laag schot het nakijken gaf.

Het leek er op dat de thuisploeg Winterswijk van het veld zou blazen, want een paar minuten later gaf Dzenan de bal weer uitstekend mee aan Kenan, die bijna scoorde, maar de keeper van Winterswijk kon toch nog redding brengen. In plaats van de voorsprong te vergroten, ging het wat later mis in de verdediging van Grolse Boys. Daan en Ronald stonden centraal (te) dicht bij elkaar waardoor de snelle linksbuiten heel gemakkelijk 2-1 kon maken.

Vijf minuten voor rust kreeg Grolse Boys weer een goede kans. Een schot werd Volgens Grolse Boys gestopt met hands, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Vlak voor de rust werd het nog bijna gelijk. Een doorgebroken speler van Winterswijk werd ten val gebracht door Mark Le Loux. Winterswijk riep om een rode kaart, maar omdat de overtreding aan de zijkant van veld plaats vond en er nog spelers van Grolse Boys in het centrum stonden, gaf de scheidsrechter een gele kaart.

Op slag van rust ontstond er voor het doel van Winterswijk een opstootje. Een speler van Winterswijk gaf Dzenan een duwtje, waardoor deze tegen de keeper viel. Gelukkig kon de scheidsrechter de gemoederen sussen. De ruststand van 2-1 was volledig terecht en de voorsprong had eigenlijk wat hoger kunnen/moeten zijn. In de rust bracht trainer Gerard Magendans Onur Balci in voor Mark Le Roux.

Grolse Boys zette na de rust het positieve combinatiespel van de eerste helft voort. Zo gaf Michel een strakke pass op de doorgelopen Kenan, die met een mooie lob de keeper van Winterswijk verschalkte, 3-1. Wat later werd de moe gestreden en (licht) geblesseerde Michel gewisseld voor Kevin Hübner. Daan Schuurmans speelde achterin een solide wedstrijd en had nog de kracht mee naar voren te gaan. Zo gaf hij een mooie pass op Kenan, die weer teruggaf op Daan en bijna stond de 4-1 op het scorebord. Even later was dat wel het geval.

De sterk spelende Rubel speelde de bal op Kenan, die nauwkeurig de bal doorgaf aan Dzenan, waarna deze op het juiste moment de keeper van Winterswijk omspeelde. Tenslotte werd het zelfs nog 5-1 door Kevin. Dzenan onderschepte de opbouw van Winterswijk en legde de bal terug, waarna Kevin gemakkelijk kon scoren. Winterswijk werd alleen gevaarlijk bij hoge ballen, want ze hebben tamelijk kopsterke spelers. Door de vele wissels in de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar kreeg Grolse Boys wel weer de beste kansen.

De volgende week is de zware uitwedstrijd tegen middenmoter Eefde. Het is nu afwachten of Grolse Boys ook in een uitwedstrijd goed combinatiespel ten toon kan spreiden.