Grolse Boys toont veerkracht

5 november 2017

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys thuis tegen de oudste voetbalvereniging van Nederland; PW 1885 uit Enschede. PW is opgericht door textielbaronnen en was aanvankelijk een echte eliteclub met een ballotagecommissie. Recentelijk is de club weer flink gegroeid, mede door het verdwijnen van Enschedese Boys, een andere bekende oude vereniging.

Momenteel heeft PW bijna het hoogste aantal seniorenelftallen in Oost-Nederland, terwijl het verder geen jeugdafdeling heeft. De sfeer die de club meeneemt is altijd uitstekend en de wedstrijden tegen hen zij over het algemeen fair. Ook afgelopen zaterdag was dat weer het geval. Doordat PW haar voorsprong in de wedstrijd verloor, kwam er wel wat frustratie in het team, maar dat is te begrijpen. De scheidsrechter had echter een relatief gemakkelijke middag en dat mag ook wel eens.

Grolse Boys begon niet goed aan de wedstrijd. Het zette te weinig druk en gaf de tegenstanders veel te veel ruimte. Na de goede wedstrijd tegen Almen, dacht men misschien te snel dat het wel weer goed zou komen. Na vijf minuten spelen ging een hoge bal ruim over laatste man Daan Schuurmans heen en hun snelle middenvelder liep iedereen eruit en kwam alleen voor de keeper. Maar Emirhan Yorulmaz kon gelukkig de bal tegenhouden.

Je zou denken dat Grolse Boys nu wakker geschud was. Een paar minuten later kwam er echter weer een snelle speler door. Youri Groot Kormelink kon met een sliding van achter de bal nog net wegtikken. De scheidsrechter gaf hiervoor toch een gele kaart voor Youri en een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Deze vrije trap werd uitstekend genomen en krulde onhoudbaar in de rechterbovenhoek.

Uit een van de volgende aanvallen van Grolse Boys, ontstond een mooie combinatie tussen Jorn Groot Zevert, Ronald Wagendorp en Kenan Kukic, die door de laatste uitstekend afgerond werd en het was weer gelijk. In de twintigste minuut zag de verdediging van Grolse Boys er aan de linkerkant niet goed uit. Er lag daar veel te veel ruimte. De middenvelder die de eerste goal gemaakt had, kon weer vrij doorlopen tot het doel en strak in de rechter onderhoek schieten. Grolse Boys stond weer achter.

Het probeerde wel wat terug te doen. Zo maakte Kenan een mooie actie, die hij afsloot met een schot op doel,die de keeper van PW niet klem had, maar Ronald kwam te laat om gevaarlijk te worden. Na ongeveer een half uur spelen kwam Grolse Boys wat beter in de wedstrijd. Hun scorende middenvelder kreeg last van een blessure en moest kalmer aan doen wat direct zijn weerslag had op het elftal van PW.

In dat eerste half uur had PW duidelijk het beste van het spel en het had dan ook bij de rust wel 1-3 of 1-4 kunnen staan. PW had de beste uitgespelde kansen, waar Grolse Boys relatief weinig tegenover stelde. Een hard schot van Grolse Boys, na ongeveer een half spelen, kwam in het strafschopgebied tegen een arm van de tegenstander en er werd om hands geroepen, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

In de laatste 10 minuten voor de rust probeerde de thuisploeg nog wel gelijk te komen, maar het bleef bij pogingen van Kenan, Ronald en Dzenan. De keeper van PW maakte echter geen fouten en kon het doel schoonhouden. In de rust werd de moegestreden maar uitstekend spelende Mark Le Roux gewisseld voor Michel Overbeek. Maikel Nuchter ging op de back positie spelen en Michel op het middenveld. De rust had Grolse Boys goed gedaan, want nu werd er wel vanaf het begin strijd geleverd. Zo kwam al snel een lobje van Ronald op de lat terecht.

In de 52e minuut gaf Kenan een goede pass op Dzenan, die een fraaie actie maakte en de bal zuiver speelde op Ronald, die gemakkelijk de gelijkmaker op scorebord kon brengen. Tien minuten later gaf Jorn Groot Zevert een diepe pass op Ronald, die de keeper van PW probeerde te passeren, maar de afgeslagen bal werd door Kenan keurig ingeschoten. Hierna kreeg Grolse Boys het een tijdje moeilijk. Het werd teruggedrongen op eigen helft, maar kreeg ook ruimte om te counteren. Zo kregen Kenan en Ronald enkele goede mogelijkheden.

Ondertussen werd de moe gestreden Rubel Hammo gewisseld door Ayman Abkari. Een paar minuten voor tijd kon Kenan de bal afpakken van een verdediger van PW, die te zwak ingreep en Kenan schoot de bal keihard in de korte hoek, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Kenan was vandaag de man van de wedstrijd. Enerzijds scoorde hij drie mooie doelpunten, maar hij verdedigde ook nog goed mee. Vlak voor tijd ging Your Groot Kormelink nog volledig door zijn enkel en moest van het veld gedragen worden. Het is maar afwachten of hij de volgende week de zware derby thuis tegen FC Winterswijk mee kan doen.