Grolse Boys 1 pakt periodetitel!

18 april 2010

Op een mooie zaterdagmiddag moest Grolse Boys aantreden tegen Harfsen. Dit was de laatste wedstrijd van de 2de periode.

Voorafgaand aan het duel kregen we het volgende te horen. SVDW’75 heeft 3 punten in mindering gekregen in verband met het opstellen van niet speelgerechtige speler in de wedstrijd Grolse Boys - SVDW die uitgespeeld moest worden. Deze wedstrijd was namelijk op 7 november gestaakt werd. De 5 minuten moeten dus nogmaals over worden gespeeld en wel op dinsdag 27 april om 20:00 uur. Dit betekende echter wel, dat Grolse Boys bij winst op Harfsen de 2de periode kon pakken.

Met een krappe selectie ging Grolse Boys dus met goede moed naar Harfsen. Een tegenstander die laag staat, weinig doelpunten tegen krijgt en weinig doelpunten scoort. Grolse Boys begon goed aan de wedstrijd en zette druk naar voren. Harfsen zakte direct terug en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Dit gebeurde ook een aantal keer in de eerste helft. Grolse Boys was vooral gevaarlijk bij stilstaande situaties. De bal viel een paar keer vlak voor het doel, maar niemand raakte de bal goed. Bij rust was het dus 0-0.

Na rust lette Grolse Boys niet goed op en na het vasthouden van een tegenstander werd de bal terecht op de stip gelegd. 1-0 voor Harfsen. Grolse Boys moest daarna vol aan de bak om dit recht te zetten. Na een kwartier kopte Tom Jansen de bal er keurig in en was de stand weer gelijk 1-1. In de laatste half uur kon de wedstrijd alle kanten op. Grolse Boys kreeg nog een aantal kansen, maar Harsen kwam ook een paar keer gevaarlijk voor het doel.

Vijf minuten voor tijd raakten enkele spelers gefrustreerd. Ramon Smit maakte een schoppende beweging naar de tegenstander. Dit zag de scheids en hij gaf direct rood. In het tumult dat daarna ontstond duwde Danny Ferrol een tegenstander weg en hij kon ook met rood vertrekken. In de laatste minuten moest Grolse Boys dus met 9 man verder en de beide teams kregen nog kansen om de winnende te maken.

Maar het bleef 1-1 en iedereen was eerst teleurgesteld. Toen kwam er een goed berircht. SVDW bleek verloren te hebben in Eefde en dit betekende dat Grolse Boys niet meer ingehaald kan worden! Almen kwam door winst gelijk en Sportlust kan qua punten nog boven Grolse Boys komen, maar zij hebben al de 1ste periode gewonnen. Na de regels te hebben gelezen op de KNVB site, bleek dat we op doelsaldo, en omdat Sportlust dus al een periode heeft, officieus de periodetitel hebben gewonnen. Het is pas officieel als de 5 minuten tegen SVDW zonder merkwaardigheden uitgespeeld kunnen worden.

Na veel onzekerheid over het wel of niet behalen van de periode, is het toch fijn gevierd in de kantine!