Hoopvol begin voor Grolse Boys

Hoopvol begin voor Grolse Boys

24 september 2017

De competitie is dan eindelijk begonnen. Vooraf waren de verwachtingen van tegenstrijdig; enerzijds was iedereen hoopvol, want de selectie was grondig vernieuwd. Anderzijds was er de angst dat er nog geen goed ingespeeld elftal zou staan. De oefen- en bekerwedstrijden voorspelden eerlijk gezegd niet veel goeds. Er werd af en toe dik verloren. De tegenstander was deze zaterdag Zuid Eschmarke uit Enschede. Deze vereniging is vorig seizoen onderaan geëindigd, maar ze hebben zich wel duidelijk versterkt met spelers van buitenaf en oud-spelers van het eerste elftal.

Grolse Boys begon de wedstrijd duidelijk het best, want het kwam al na een paar minuten met 1-0 voor. Nieuweling Kenan Kucic zette de keeper op het verkeerde been en schoof de bal behendig in de linkerhoek. Kort daarop kreeg hij weer een goede kans, maar nu kreeg hij de bal niet goed onder controle en ging het schot(je) naast. In de dertiende minuut maakte de ploeg uit Enschede bijna gelijk. Keeper Barry Janssen kon echter op een geweldige manier en met behulp van de paal tweemaal redding brengen. Ook bij een volgende aanval van Zuid Eschmarke kon hij uitstekend vallend de bal onderscheppen.

In de zeventiende minuut veranderde Pascal Brockotter een vrije trap zodanig van richting, dat deze bij een vrijstaande Enschedese speler terecht kwam en zo gemakkelijk de 1-1 op het scorebord kon brengen. In de 35e minuut maakte Dzenan Gusso een prachtige actie, maar kon de keeper van Zuid Eschmarke de bal nog net met zijn voet tot corner verwerken. Kort daarop bood Kenan Ronald Wagendorp een mooie kans, maar deze wist daar geen gebruik van te maken.

De laatste tien minuten van de eerste helft had Grolse Boys een groot overwicht en had het eigenlijk een paar keer moeten scoren. Zo maakte Dzenan weer een mooie actie en gaf daarna een goede voorzet, maar de bal van Youri Groet Kormelink kon de keeper via een reflex toch nog tot corner verwerken. Direct na de rust kreeg vooral Kenan een paar geweldige mogelijkheden. Hij maakte een paar uitstekende acties, alleen de afwerking was steeds niet voldoende. Gelukkig bracht even daarna Barry weer redding bij een uitbraak van Zuid Eschmarke.

Kort daarop speelde Dzenan de bal prima door naar Kenan, maar deze ging wat te ver naar buiten, waarna zijn schot over ging. En dan gaat de voetbalwet weer werken. Als je zelf de kansen niet benut, dan valt er een doelpunt aan de andere kant. Een hoge voorzet ging over de ingebrachte Mark Le Roux heen, waardoor de vrijstaande speler van Zuid Eschmarke gemakkelijk kon scoren.

Tien minuten voor tijd ontstond er een humoristische situatie in het veld. Een speler van Grolse Boys kreeg een bal tegen de hand en het publiek riep 'hands', waarna een speler van Zuid Eschmarke de bal vastpakte. Dat deed hij binnen het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter natuurlijk een penalty moest geven. Deze werd uitstekend benut door Kenan en hij maakte dus de 2-2. In de volgende minuut kreeg Grolse Boys drie 100% kansen op de 3-2, maar op de een of andere manier wilde de bal er niet in.

Op basis van de kansen had Grolse Boys zeker een overwinning verdiend. Ofschoon er twee punten verloren gegaan zijn, geeft het verloop van de wedstrijd wel vertrouwen voor de toekomst. Er is voldoende strijdlust binnen de ploeg en ook de voorhoede heeft meer snelheid en scorend vermogen dan vorig seizoen. De volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Harfsen op het programma en kan Grolse Boys laten zien wat het waard is.

Foto: Rene van den Mosselaar

Opstelling:
Doel: Barry Janssen
Achter: Menno ten Have, Youri Groot Kormelink, Pascal Brockotter (Mark Le Roux) en Bas van Doorn
Midden: Daan Schuurmans, Jorn Groot Zevert, Maikel Nuchter
Voor: Kenan Kucic, Dzenan Guso en Ronald Wagendorp

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72