Derby zonder echte strijd

14 mei 2017

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys de derby tegen FC Winterswijk. Normaal gesproken een beladen duel, zoals dat hoort bij een derby. De uitwedstrijd op het kunstgras van Winterswijk eindigde nog in een duidelijke overwinning voor Grolse Boys. Deze keer stond er voor beide teams weinig meer op het spel. Voor beiden was het een tegenvallend seizoen en FC Winterswijk stond 2 punten lager op de ranglijst en kon bij winst Grolse Boys nog passeren.

De spelers van FC Winterswijk wilden vooral een gezellig slot van de competitie geven en waren voor een groot deel op de fiets gekomen. Zo konden ze op de terugweg wat lokale cafés bezoeken. Het warme weer was werkt ook verlammend op de spelers. Het was meer een voordeel voor de toeschouwers.

De thuisploeg was redelijk compleet, ofschoon er nogal wat pijntjes waren bij diverse spelers. Zo waren Youri Groot Kormelink, Maikel Nuchter en Ronald Wagendorp niet helemaal fit. Sebastiaan van Beugen stond weer op doel en speelde een puike wedstrijd. Martijn van de Wiel was net terug van vakantie en stond vanwege trainingsachterstand niet in de basis, maar kwam er direct na de rust in voor Maikel Nuchter. Harm Poelhuis stond in de basis en hij speelde een foutloze wedstrijd.

De eerste kansen waren voor FC Winterswijk. Zo moest keeper Sebastiaan al in de 6e minuut redding brengen op een hard schot. Een diepe bal werd door de spits uitstekend onder controle gebracht, maar daarna overgeschoten. De beste kansen van Grolse Boys waren in de eerste helft voor de snelle Menno ten Have, die echter geen echte afmaker is. Het middenveld van de thuisploeg functioneerde in het begin ook niet goed. Trainer Wagendans greep in door Luc Berentsen een linie terug te zetten en Ramon Janssen in de spits te zetten. Dat leverde wel wat meer evenwicht op in het elftal van Grolse Boys.

Het grootste manco was echter, dat er niet door iedereen even hard gewerkt werd. Gelukkig werd er door de achterste linie keihard gewerkt, zodat de ruststand nog 0-0 was. De grootste kans voor FC Winterswijk was vlak voor de thee, maar tot twee maal toe kon Sebastiaan geweldig redding brengen. Direct na de rust had de scheidsrechter een strafschop kunnen geven voor hands van een speler van FC Winterswijk, maar de verder uitstekende fluitist oordeelde toch anders. Hij voelde de wedstrijd verder prima aan, floot niet te veel, gaf geen (onnodige) kaarten en was (positief) onopvallend.

Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft werd bij een aanval van Grolse Boys de bal vrij stevig bij Luc afhandig gemaakt en uit de counter wist FC Winterswijk goed gebruik te maken van de gegeven ruimte en werd de 0-1 gescoord. Niet lang daarna wist hun fysiek sterke spits zich te ontdoen van zijn belager Amir Haziri en werd het 0-2. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De thuisploeg probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren door achterin 1 op 1 te spelen en de aanval te versterken.

Daan Schuurmans werkte daarbij keihard over het gehele veld, maar hij wist toch geen potten te breken. Ook de voor Grolse Boys ingebrachte wisselspelers Lars de Keyzer en Johannes Pfeifer konden het tij niet keren. Het werd uiteindelijk 0-3. Na afloop werd er afscheid genomen van leider Ronald Klein Nijenhuis, die drie jaar achtereen klaar stond voor het elftal. Voorzitter Harry Paf reikte hem namens de vereniging een bloemetje uit.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Grolse Boys hoopt de aankomende weken de selectie te kunnen versterken om zo vol vertrouwen het jubileumseizoen te kunnen ingaan.

Zaterdag 27 mei is nog het goed bezette D en C toernooi en het seizoen wordt tenslotte afgesloten met de vrijwilligersavond op zaterdag 24 juni.