Hard werken wordt beloond

7 mei 2017

Na de grote nederlaag van vorige week, was iedereen benieuwd hoe het deze week zou vergaan met Grolse Boys. Deze keer konden Martijn van de Wiel, Ronald Wagendorp, Eduardo de Sousa Cavalcante en Robin Klein Gunnewiek niet meedoen. De reservebank bleef dus aardig leeg met alleen Sebastiaan van Beugen en Harm Poelhuis. Aanvoerder was de jonge Daan Schuurmans, die als laatste man een prima wedstrijd speelde. De basis bestond nu in ieder geval wel uit elf, min of meer, fitte spelers.

Afgelopen zaterdag was er weer een uitwedstrijd en deze keer was Sportclub Rijssen de tegenstander. Rijssen stond lager dan Grolse Boys op de ranglijst en had volgens insiders vooral een scorend probleem. Vorig seizoen werd daarom bewust Folkert Velten als trainer aangetrokken, een oud-topscorer uit de eerste divisie. De eerste kans in de wedstrijd was ook voor de thuisploeg, maar een wippertje over uitgelopen keeper Barry Janssen ging net over.

Direct daarna ging de bal naar de vrijstaande linksbuiten Menno ten Have, die strak voor gaf. Ronaldo zou zo’n bal waarschijnlijk gemaakt hebben, maar voor Ramon Janssen was deze toch te lastig. Wat later kreeg Maikel Nuchter een grote mogelijkheid, maar hij miste nog wat wedstrijdritme. Zijn schot ging naast. Bij een volgende aanval van Grolse Boys speelde Jorn Groot Zevert Maikel aan, die de bal doorspeelde naar Menno, maar hij werd net nog door de keeper van Rijssen van scoren afgehouden.

Aan de andere kant kwam Grolse Boys goed weg, want een kopbal van Rijssen kwam via de paal in de handen van Barry. In de 22e minuut zette Luc Berentsen een aanval op. Hij speelde Ramon aan, die daarna een voorzet gaf die prima door Luc zelf in het doel gewerkt werd en dus 0-1 op het scorebord bracht. Vijf minuten daarna maakte Luc een mooie slalom langs drie spelers, maar hij werd zoveel uit balans gebracht dat hij net niet wist te scoren.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Sportclub Rijssen weer goed weg. Hun uitgelopen keeper maakte hands buiten het strafschopgebied om Luc van scoren af te houden. De te ver weg staande scheidsrechter floot echter niet, waardoor de keeper dus op het veld mocht blijven staan. Vrij snel daarna werd er weer een overtreding op Luc gemaakt. Hij nam de vrije trap zo snel dat de verdediging van Rijssen nog niet goed stond. Maikel Nuchter kreeg de bal, bleef rustig en maakte er 0-2 van.

Voor de rust kreeg de thuisploeg nog twee kansen. De eerste was een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, die echter tot corner verwerkt werd. Vlak voor de rust was een voorzet normaal gesproken bijna niet te missen, maar gelukkig voor Grolse Boys gebeurde dat wel.

Vrij snel na de rust werd Sander Wijgerink in verband met een liesblessure gewisseld voor Harm Poelhuis. Wat later kon een voorzet van Rijssen eigenlijk gemakkelijk tot een doelpunt omgezet worden, maar weer werd er gemist. Toen kwam er weer een zeer gevaarlijke periode van de Groenlose ploeg. Eerst schoot Jorn voorlangs, daarna Jordi naast, maar de volgende bal van Jorn op Luc was zo zuiver, dat deze gemakkelijk de uitgelopen keeper kon omspelen. Het was nu 0-3.

Op zo’n punt stort het achterstaande team in of het gooit alles op alles om toch nog terug te komen. Dat laatste was nu het geval. Allereerst kwam een doelpoging van Rijssen op de lat. Daarna werd een hoge voorzet van hen via een halve omhaal wel afgemaakt. Wat later kwam een hoge bal van Rijssen over Barry heen en ging via de rug van Youri Groot het doel in. Het stond nu 2-3 en werd het billenknijpen voor Grolse Boys. Zou het toch weer mis gaan?

Toch kwamen er weer kansen. Zo werd de doorgebroken Menno ongeoorloofd gestopt en kreeg hij op de rand van het strafschopgebied een vrije trap en zijn tegenstander een gele kaart. De vrije trap van Maikel ging net naast. Direct daarna werd onterecht een doelpunt van Menno afgekeurd wegens buitenspel. Tussendoor maakte Barry nog een tweetal geweldige reddingen. In de 91e minuut maakte Menno aan alle spanning een einde.

Een zeer verre uittrap van Luc kwam bij Ramon Janssen terecht. Iedereen dacht in eerste instantie aan buitenspel, maar uit een uittrap kan je niet buitenspel staan. Ramon speelde snel door naar Menno die er 2-4 van maakte. Hiermee kreeg deze volledig open wedstrijd een terechte winnaar; het keihard werkende Grolse Boys.

Volgende week staat de altijd spannende derby tegen FC Winterswijk op het programma.