Mat Grolse Boys is de bezieling kwijt

2 april 2017

Zaterdag 1 april moest Grolse Boys spelen tegen Blauwwitters uit Borne. De selectie was ook deze keer smal, mede door de schorsing van Daan Schuurmans, en zal waarschijnlijk nog smaller worden, want Eduardo de Sousa Cavalcante raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie.Deze week moet blijken hoe ernstig het letsel zal zijn.

Grolse Boys kwam echter geweldig goed uit de startblokken. Direct de eerste aanval – een combinatie tussen Luc Berentsen, Jorn Groot Zevert, Ronald Wagendorp en Eduardo - eindigde met een botsing op de keeper van de Blauwwitters. De volgende aanval mondde uit in een voorzet van Maikel Nuchter op Eduardo en die gaf een perfecte voorzet op Jorn, die echter te zacht inschoot. Een paar minuten later was de keeper van Blauwwitters ver uitgelopen en de bal kwijt, maar Luc kon de bal onvoldoende onder controle krijgen om hem in het lege doel te werken.

Toen pas kwam er een tegenaanval van de blauwwitte combinatie, maar hun schot kon Sebastiaan van Beugen tot corner verwerken. Bij die corner kon de bal vervolgens niet goed uit het doelgebied gewerkt worden. De bal werd door 3 verschillende spelers van Grolse Boys aangeraakt, maar uiteindelijk tikte een speler van de tegenpartij de bal in het doel en was het 0-1. Weer een vroege achterstand. Het duurde echter niet lang voordat Grolse Boys weer op gelijke hoogte kwam. Maikel zette voor op de mee naar voren gekomen Youri Groot Kormelink en zijn kopbal kwam bij Ramon Janssen terecht. Die tikte makkelijk de 1-1 binnen.

Een kwartier later werd het bijna 2-1, toen Eduardo van rechts een voorzet gaf op Maikel, maar deze kreeg de bal onvoldoende onder controle, waardoor het slechts een corner werd. Tot goed voetbal kwam Blauwwitters niet. Ze zijn thuis kunstgras gewoon en het échte Grolse gras leverde hen veel problemen op, waardoor ze erg veel de lange en hoge bal hanteerden. Die ballen zorgden echter wel regelmatig voor problemen bij Grolse Boys. Zo kwam zo’n hoge bal in de 25e minuut tussen Martijn van de Wiel en Sebastiaan van Beugen in. Martijn probeerde terug te koppen, maar een speler van de Blauwwitters kwam ertussen en tikte de bal langs de uitgekomen Sebastiaan.

Grolse Boys probeerde voor de rust nog wel gelijk te maken. Een voorzet van Eduardo op Ronald leverde uiteindelijk een corner op en de afvallende bal uit die corner werd door Maikel hard ingeschoten en ook weer tot corner verwerkt. Dat bleef nog een keer of twee zo doorgaan, maar het leverde geen doelpunt op. Grolse Boys wilde wel, maar het ontbrak toch echt aan bezieling. Er ligt momenteel een bepaalde matheid over de ploeg en er ontbreekt nauwkeurigheid bij het spelen van de bal.

Na de rust werd het voetbal niet veel beter. Menno ten Have maakte nog een mooie rush over de gehele lengte van het veld, maar raakte op het laatst toch de bal kwijt. In de 60e werd een zware overtreding op Menno bestraft met een gele kaart. De verkregen vrije trap van Ronald ging via Jorn naar Luc, maar zijn schot werd slechts een corner. De sfeer werd vervolgens wat grimmiger. Een zware overtreding van Blauwwitters werd niet direct bestraft, maar dat was niet duidelijk. De aanvallers van Blauwwitters gingen door op keeper Sebastiaan, waarbij een opstootje ontstond. Het was de scheidrechter niet duidelijk wat er allemaal gebeurd was, maar Sebastiaan kreeg een gele kaart.

Tien minuten voor tijd werd de moe gestreden Ramon gewisseld voor Jordi van Lochem. Een misverstand tussen hem en Marijn van de Wiel leverde een scoringskans op voor de Blauwwitters. Een buitenkans die benut werd; 1-3. Grolse Boys drong nog wel aan, maar geloofde er niet echt meer in. Bij de blessure van Eduardo werd de wedstrijd afgefloten. Alles bij elkaar heeft de gelukkigste ploeg gewonnen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DRC 2012 uit Almelo op het programma.