Geen inspiratie en geen punten

26 maart 2017

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys haar verste uitwedstrijd spelen tegen MVV’69. Nee, gelukkig niet helemaal naar Maastricht, maar naar het buurtschap Marle in de gemeente Hellendoorn. Afwezig waren Daan Schuurmans en Robin Klein Gunnewiek. Hun plaatsen werden ingenomen door Jordi van Lochem en Ramon Janssen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Grolse Boys. Luc Berentsen speelde de bal diep op Ronald Wagendorp, die de keeper van MVV omspeelde, maar daarbij te ver naar buiten ging, zodat het gevaar geweken was. In de volgende tegenaanval schoot een aanvaller van MVV buiten het zicht van Sebastiaan van Beugen op doel. De bal verdween in de linkeronderhoek. De stand was dus al na 4 minuten 1-0.

Precies een stand die de thuisploeg graag snel wilde bereiken. Door dit snelle doelpunt steeg hun vertrouwen, dat de laatste tijd door een aantal nederlagen niet al te hoog meer was. Grolse Boys wilde natuurlijk wat terug doen. Eduardo de Sousa Cavalcante stichtte met zijn grote startsnelheid regelmatig gevaar, maar tot een doelpunt kwam het niet. Een combinatie tussen Jorn Groot Zevert, Eduardo en Ronald werd te lang doorgevoerd, waardoor uiteindelijk de bal verloren ging.

Grolse Boys probeerde te voetballen, terwijl MVV de lange, hoge bal hanteerde. Die hoge diepe ballen brachten de verdediging van Grolse Boys regelmatig in problemen, mede omdat het middenveld van MVV direct mee naar voren ging. Een oplossing is dan de strijd aan te gaan, maar de onderlinge duels werden in het algemeen gewonnen door de thuisploeg. Dat ging wel vaak gepaard met wat overtredingen, maar de scheidsrechter liet in over het algemeen (te) veel toe.

In de 25 minuut maakte Jorn een knappe actie, omspeelde twee tegenstanders, en zijn schot belandde op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van de keeper. Na een half uur spelen kwam MVV weer erg goed weg. Eduardo maakte een overtreding, maar zijn tegenstander trapte na. Maar de scheidsrechter vond dat een rode kaart de wedstrijd te veel zou beïnvloeden en trok slechts geel. Grolse Boys had die eerste helft wel wat overwicht, maar creëerde geen echte kansen. Zo leek een corner van Grolse Boys het doel in te draaien, maar ging via de onderkant van de lat en de keeper terug het veld in. Op basis van inzet was de 1-0 ruststand misschien terecht, maar voetballend gezien niet.

Je zou verwachten dat een getergd Grolse Boys na de ruist uit de kleedkamer zou komen. De eerste kans was wel voor Grolse Boys. Een diepe bal van Jorn op Ramon werd door hem echter te zacht ingeschoten. Wat later bracht MVV de bal hoog voor het doel van Sebastiaan. Het leek dat het een gemakkelijke prooi voor hem zou worden, maar plotseling sprong de spits van MVV tussen de bal en de keeper en kopte de bal over Sebastiaan heen, waardoor het 2-0 werd. De wedstrijd leek voor Grolse Boys verloren.

Eduardo deed bij een volgende actie alles goed, alleen wist hij niet te scoren. De bal ging via het been van de keeper naast. Een half uur voor tijd had de keeper van MVV’69 een schot van Eduardo niet klemvast. De mee opgekomen Youri Groot Kormelink probeerde de bal in het doel te werken, maar blesseerde de doelman zodanig dat hij de wedstrijd niet meer kon vervolgen. Een speler nam zijn positie over, maar werd in de rest van de wedstrijd niet echt in problemen gebracht.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Een speler van MVV ging op pure inzet tussen drie Grolse Boys spelers op het doel af. Geen van de drie kon hem echt afstoppen, zodat hij zijn eerste goal van het seizoen voor MVV kon maken. Het had daarna zelfs nog wel vier of vijf nul kunnen worden, maar dat is Grolse Boys bespaard gebleven. Grolse Boys had de wedstrijd duidelijk te licht opgevat en had op de geweldige inzet en het stevige spel van MVV’69 geen antwoord.

Opstelling Grolse Boys:

Doel: Sebastiaan van Beugen
Achter: Jordi van Lochem, Youri Groot Kormelink, Martijn van de Wiel en Menno ten Have (Amir Haziri)
Midden: Luc Berentsen, Ronald Wagendorp en Maikel Nuchter
Voor: Ramon Janssen, Jorn Groot Zevert en Eduardo de Sousa Cavalcante

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72