Jarig Grolse Boys vergeet zichzelf te trakteren

19 maart 2017

Zaterdag 18 maart 'vierde' Grolse Boys haar 69e verjaardag. ’s Avond stond bovendien de tiende en laatste editie van Boys in Rosso op het programma. Iedereen stond dan ook in de startblokken om er mooi feestje van te maken. Toch liep het anders. De selectie was compleet. Zelfs Menno ten Have was ondanks een gebroken neus toch beschikbaar. Hij speelde met een masker, had daar best wel last van, maar speelde desondanks als linksback een puike wedstrijd. De andere backpositie werd ingenomen door Robin Klein Gunnewiek. Centraal achterin stond Martijn van de Wiel en Youri Groot Kormelink. Deze keer begonnen Ramon Janssen en Jordi van Lochem op de bank.

In het begin van de wedstrijd stond de harde wind dwars over het veld, maar die blies steeds gaandeweg steeds minder sterk. De eerste helft werd er door ASV’57 (uit Aadorp bij Almelo) niet geweldig gevoetbald. Het was de koploper in de competitie, maar dat was zeker in de eerste helft niet direct te merken. In de 5e minuut gaf Eduardo de Sousa Cavalcante een strakke voorzet die er gewoon ingelopen zou kunnen worden, ware het niet dat Jorn Groot Zevert net te laat kwam. Wat later gaf Jorn een voorzet op Eduardo, maar diens schot kon de keeper van ASV tegenhouden. Ook ASV werd een paar keer via de vleugels gevaarlijk, maar Sebastiaan van Beugen kon steeds uitstekend redden.

In de 18e minuut zette Daan goed druk op de keeper, kreeg daarna hulp van Ronald en Robin, maar de verdediging van ASV kon het oplossen. Wat later kon Sebastiaan een keihard schot van de uitploeg keren en daarna de opnieuw ingeschoten bal tot corner verwerken. Na ongeveer een half uur spelen, maakte Eduardo een mooie actie aan de linkerkant, waarbij hij de verdediger met zijn linkerbeen mooi uitkapte en zich zo mooi vrij voor de keeper zette, maar zijn schot met zijn zwakkere rechterbeen mislukte.

Vlak voor de rust brak Maikel Nuchter op links door en gaf een strakke voorzet, die door Jorn prima ingeschoten werd en zo dus de 1-0 maakte. Op slag van rust werd het zelfs nog bijna 2-0, maar Ronald Wagendorp kwam net iets te laat om de keeper van ASV te verschalken. Maar de ruststand van 1-0 gaf goed de verhoudingen in het veld weer, waarbij dus echt niet te merken was dat ASV’57 de koploper was.

De gelijkmaker van ASV viel echter zo snel na de rust, dat veel toeschouwers het doelpunt niet eens gezien hebben. De jonge scheidsrechter liet de spelers namelijk al weer na een minuut of 10 aantreden. Keeper Sebastiaan leek het schot aanvankelijk weer prima te keren, maar de opnieuw ingebrachte (natte) bal gleed onder hem door. Direct daarop speelde Daan Eduardo aan, die in plaats van de keeper uit te spelen op doel schoot. De keeper kon in eerste instantie redding brengen en in tweede instantie kwam Ronald Wagendorp net te laat om te scoren.

Bij de tegenaanval van ASV moest Youri groot aan de noodrem trekken en kreeg daardoor een gele kaart. De druk van het keihard werkende Grolse Boys werd steeds groter. Zo kwam een vrije trap via een kopbal van de jarige Luc Berentsen volledig buiten bereik van de keeper op de paal. Direct daarna leek Luc echt te scoren. Iedereen verwachte dat hij de keeper van ASV zou passeren, maar hij loste een (prima) schot dat toch op de keeper stuitte. De terugspringende bal werd door verschillende verdedigers niet goed geraakt, maar kon desondanks niet door de aanvallers van Grolse Boys ingeschoten worden.

Ook de twee volgende aanvallen van de thuisploeg, schoten van Ronald en Eduardo, werden uitstekend gered door de keeper van ASV. Ook een mooie actie van Jorn, afgesloten met een hard schot, leverde geen doelpunt op. Een uitval van de voetballers uit Aadorp werd vervolgens afgesloten met een voorzet en een kopbal, die de 1-2 (tegen de verhouding in) op het scorebord bracht. Erg ongunstig voor de thuisploeg was het dat de scheidsrechter bij die aanval een overtreding van Daan niet afloot voor een vrije trap maar voordeel gaf. Na het doelpunt kreeg Daan echter wél zijn tweede gele kaart.

Iedereen verwachtte dat met nog een half uur te spelen de wedstrijd gespeeld was en dat Grolse Boys zich bij een nederlaag zou neerleggen. De thuisploeg ging echter met tien man op zoek naar de gelijkmaker en was ondanks dit ondertal steeds weer gevaarlijk voor het doel van ASV. Een kwartier voor tijd werd de bal door Grolse Boys het strafschopgebied ingebracht, waarna de bal via een omhaal van Youri bij Luc belandde, die keihard uithaalde en het 2-2 maakte. Jammer genoeg ging het daarna weer mis toen verdediger Robin onder de bal door liep en de spits van ASV gemakkelijk 2-3 kon maken. Uiteindelijk werd het ook nog ongelukkig 2-4.

Het was een mooie wedstrijd, waarbij Grolse Boys zichzelf duidelijk te kort gedaan heeft. Als ze zo blijven spelen moet een plaats direct onder de kopgroep mogelijk zijn. De volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen MVV’69 uit Marle (ten noorden van Hellendoorn) op het programma.