GB 2 wint van Vosseveld

5 november 2016

Ja, uw razende supporter is vandaag weer aanwezig geweest op het altijd prachtige Wilgenpark. Vandaag genoot Boys 1 een vrije wedstrijddag. Dus vandaag mocht Boys 2 op het hoofdveld de strijd aangaan tegen Vosseveld 2. Een mooie gelegenheid om toch een klein beetje de min of meer zure smaak van vorige week weg te poetsen. Vorige week hebben de heren tegen de nummer 2 Winterswijk 4 een 1-4 uit de handen laten glippen, eindstand 4-4.
Vandaag is Vosseveld de tegenstander, staande op een plek onderin de ranglijst. Ondanks de voorspellingen begint de wedstrijd onder een mooi herfst zonnetje met enkele wolkjes. Vanaf de aftrap is het duidelijk dat de Boys de bovenliggende partij is. Echter dient dit natuurlijk wel op het scorebord zichtbaar te worden. De eerste helft kabbelt voort waarbij men eigenlijk wel kan zeggen dat het niet echt spectaculair is. Boys is sterker, meeste balbezit maar weinig tot geen uitgespeelde kansen. Vosseveld verdedigd en komt er een enkele keer met een counter uit. Ruststand 0-0. Daar waar de eerste helft is geëindigd vervolgd de tweede helft.
Een stevige hagelbui geeft wat reuring aan de pot. De scheidsrechter besluit tot een paar minuten extra pauze. Na de bui dienen er nog 10 minuten te worden gespeeld. En zoals zo vaak, Boys speelt sterker en vol op de aanval.....Vosseveld countert. Grolse Boys verslikt zich bijna in een ingedraaide cornerbal maar gelukkig brengt de paal redding. Toch scoort Vosseveld de 0-1 uit de counter in de 85ste minuut! Ja, dan denk je de wedstrijd is gespeeld maar niks is wat het lijkt. De bal rolt en de Boys lijken spontaan wakker! Binnen een minuut staat de gelijkmaker op het bord door Khalid! De Boys zijn terug en er wordt tempo gemaakt. In de 87 minuut is het door een afstandsschot van Amir 2-1. Hiermee is de hardwerkende verdediging van Vosseveld verslagen en wordt het in de 89ste minuut ook nog 3-1 door wederom Amir. Een terechte overwinning, echter was het wel billenknijpen voordat de heren van de Boys het net wisten te vinden. Al met al een mooi ontknoping voor Boys 2!