Grolse Boys verslikt zich in BZSV

30 oktober 2016

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Gerard Magendans naar het Twents Borne om daar aan te treden tegen de plaatselijke zaterdagvereniging BZSV. Het elftal speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als de afgelopen, succesvolle weken, met 1 uitzondering. Ronald Wagendorp begon weer in de basis.

Omdat er op het Sportpark `t Wooldrik niet op kunstgras gespeeld mocht worden moesten de teams uitwijken naar het 2e veld wat de ambiance niet ten goede kwam. De wedstrijd begon vrij rommelig en in de eerste 10 minuten gebeurde er weinig voor beide doelen. Maar in de 13e minuut kreeg opeens BZSV een grote mogelijkheid om de score te openen. Het schot belandde op de paal.

Enkele minuten later was het toch raak; een voorzet van links belandde op het hoofd van de aanvoerder die te makkelijk kon inkoppen 1 – 0. Vijf minuten later werd het zelfs 2 – 0 door een strafschop die werd toegekend na een overtreding van Nick Berentsen. In de 23e minuut kreeg Grolse Boys een mogelijkheid om wat terug te doen, maar de verdediging van BZSV stond goed.

Na 30 minuten kreeg Grolse Boys een vrije trap die vanaf de rechterkant door Ronald ineens op het doel van BZSV werd geschoten. De keeper had de grootste moeite de bal te keren en kwam daarbij in aanraking met de paal. Met nekklachten moest hij het veld verlaten. De hierop volgende corner leverde geen gevaar op.

In de 35e minuut kreeg Jorn Groot Zevert nog een goede mogelijkheid uit een voorzet van Maikel Nuchter, maar hij miste net. Vlak voor de rust werd Eduardo Da Sousa Cavalcante op rechts aangespeeld. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en kon in de 16 meter vrij op het doel schieten. Zijn bal ging echter rakelings over de kruising en afspelen was op dat moment waarschijnlijk beter geweest. Zo bleef de ruststand 2 – 0.

De tweede helft begon voor Grolse Boys voortvarend. In de 47e minuut kwam uit een combinatie over rechts een perfecte voorzet van Menno ten Have. Luc Berentsen maakte de anschlusstreffer met een fraaie kopbal. Grolse Boys bleef daarna druk zetten op het doel van de tegenstander om zo de gelijkmaker te forceren. Die kwam er bijna in de 60e minuut, maar Jorn kwam net iets tekort om de bal binnen te tikken.

Even later gaf Maikel een heerlijke pass op Eduardo, maar zijn schot was een prooi voor de keeper. Enkele minuten later werd Maikel zelf op rechts weggestuurd en kon zo het strafschopgebied in lopen, ware het niet dat hij werd teruggefloten omdat de assistent scheidsrechter ten onrechte de vlag in de lucht stak voor buitenspel. Uit deze indirecte.

Tot overmaat van ramp belandde de vrije trap bij een van de middenvelders van BZSV die vanaf 18 meter vrij kon uithalen en de bal in de kruising zag vliegen. 3-1. Dit was voor de Grolse Boys het sein om alles of niets te gaan spelen en achterin 1 op 1. Ronald schoof door naar de voorhoede, wat in eerste instantie goed uitpakte.

Ronald werd vanaf rand strafschopgebied aangespeeld, passeerde enkele verdedigers van BZSV en vlak voor de achterlijn werd hij door een verdediger van op de hak getikt. Iedereen dacht aan een penalty alleen scheidsrechter Otter (uit Borne) niet. De doeltrap die volgde leidde tot de genade klap; 4-1. Grolse Boys kwam dit niet meer te boven.

De mannen van Gerard Magendans gingen met lege handen terug naar Groenlo. Jammer. Gezien de overige uitslagen in de competitie had Grolse Boys hele goede zaken kunnen doen.

Opstelling;

Doel: Sebastijan van Beugen
Verdediging: Nick Berentsen, Yoeri Groot Kormelink,Johannes Pfeifer en Ronald Wagendorp
Middenveld: Luc Berentsen, Robin Klein Gunnewiek en Maikel Nuchter
Aanval: Eduardo Da Sousa Cavalcante, Jorn Groot Zevert en Menno ten Have (60. Ramon Janssen)