Grolse Boys heeft smaak te pakken

16 oktober 2016

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen DRC`12 uit Almelo op de rol. Een onbekende tegenstander; DRC`12 komt namelijk voort uit de fusie tussen s.v. Rietvogels en D.V.O.`71. Vorige week won Grolse Boys verdiend van koploper A.S.V.`57 uit Adorp, en dat gaf natuurlijk vertrouwen. Grolse Boys begon in dezelfde opstelling en vanaf de aftrap werd geprobeerd DRC onder druk te zetten.

Dat resulteerde al in de 7e minuut in een prachtige kopbal van de mee naar voren gekomen Yoeri Groot Kormelink. Drie minuten later kreeg Luc Berendsen een opgelegde kans om de score te openen, maar hij kwam een teenlengte tekort. DRC daarentegen probeerde de Grolse defensie enkel te ontregelen via de counter. Daar kwam een mooi schot uit voort en dat ging rakelings langs de buitenkant van de paal.

In de 17e minuut kreeg Luc de bal van Jorn Groot Zevert en haalde hij verwoestend uit. Zijn schot scheerde de kruising. Enkele minuten later mocht Nick Berendsen een vrije trap vanaf het middenveld nemen. Zijn bal werd door broer Luc prachtig ingekopt, maar de keeper stond op de goede plaats om redding te brengen. In de 33e minuut werd een prachtige aanval over links opgezet en werd de bal door Maikel Nuchter perfect voorgezet op Eduardo De Sousa Calvalcante, die vanaf 14 meter geweldig uithaalde en de keeper van DRC geen schijn van kans gaf.

Direct daarna was er toch nog een kans voor DRC om de gelijkmaker te scoren. Maar ook dit schot ging, voor Grolse Boys, langs de goede kant van de paal. Hierna gebeurde er tot aan de rust vrij weinig en zo kon Grolse Boys met een verdiende voorsprong aan de thee. In de tweede helft probeerde DRC vanaf de aftrap Grolse Boys onder druk te zetten. Maar de aanvallen werden wederom door goed staande verdediging onschadelijk gemaakt.

Hierna nam Grolse Boys het initiatief weer over en dat resulteerde in 55e minuut in de 2-0 voorsprong. Jorn kon dankzij een goede pass vanuit het middenveld alleen op de keeper van DRC afgaan. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door de keeper, in de tweede instantie door de paal, maar die bal belandde voor de voeten van Jeffrey Firing die beheerst inschoot. Kort daarna werd hij, moegestreden, gewisseld voor Ronald Wagendorp die na 5 weken blessure leed zijn rentree maakte.

Een kwartier voor tijd kreeg DRC toch nog onverwachts een grote kans om de anschlusstreffer te maken. Een schot vanaf 8 meter van de goal ging echter naast. DRC probeerde het nog wel van afstand, maar de schoten misten precisie. Ver in de blessuretijd werd het dan nog 3-0. Uit een prachtige pass van Johannes Pfeiffer kon Luc alleen op de doelman afgaan en beheerst de scoren. Enkele tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Kremer voor het laatst. Het was weer een dikverdiende overwinning voor Grolse Boys.

Opstelling

Doel: Sebastiaan van Beugen
Verdediging: Nick Berentsen, Yoeri Groot Kormelink, Daan
Schuurmans, Johannes Pfeifer
Middenveld: Eduardo De Suosa Calvalcante, Luc Berentsen, Jorn Groot Zevert (Ramon Janssen)
Aanval: Jeffrey Firing (Ronald Wagendorp), Maikel Nuchter en Robin Klein Gunnewiek