Grolse Boys wint verdiend van koploper

9 oktober 2016

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys naar koploper ASV'57 uit Aadorp (onder de rook van Almelo) afreizen. Vanaf de aftrap stond het team van Gerard Magendans zeer goed en werd er agressief gevoetbald. Zo kon de tegenstander niet in het spel komen. De eerste aanval van Grolse Boys leverde ook direct een kans op; uit een voorzet van Eduardo schoot Luc de bal helaas te slap in.

In de 13e minuut kreeg ASV'57 de eerste kans, een vrije trap op de rand van de 16-meter. Maar de muur stond goed opgesteld. Twee minuten later kreeg Jorn uit een voorzet van Nick een goede kopkans, maar helaas miste de bal kracht waardoor de keeper van ASV'57 makkelijk kon redden. In de 20e minuut schoot Jeffrey uit een mooie voorzet hard op de goal, maar de keeper kon het schot goed pareren.

ASV'57 kreeg af en toe wat kleine kansjes, met name van afstand. De verdediging van Grolse Boys stond goed, dus een andere mogelijkheid was er ook niet. Vlak voor de rust was er een scrimmage in het doelgebied van ASV waarbij een speler van die club de bal met de hand weg sloeg. De scheidsrechter kon het helaas niet goed zien en liet doorspelen. Twee minuten later gaf Eduardo een perfecte voorzet op Jorn die een teenlengte tekort kwam.

Grolse Boys had de gehele eerste helft een veldoverwicht en dachten verdienstelijk met 0-0 tegen de koploper de rust in te gaan. Maar vlak voor het fluitsignaal werd er een vloeiende aanval opgezet en kwam de bal bij Jeffrey op links. Die gaf een perfecte voorzet op Luc die in eerste instantie nog tegen de keeper aan schoot maar in de rebound beheerst de 0-1 maakte.

Net na de aftrap van de tweede helft had het al 0-2 kunnen staan. De keeper stond veel te ver voor zijn doel en werd bijna verschalkt door een schot van Luc. Niet veel later brak Eduardo op rechts door en omspeelde zijn directe tegenstander op snelheid. Hij werd van achteren op zeer grove wijze onderuit geschopt door deze speler,waar de scheidsrechter rood voor had moeten geven, maar hij gaf tot ieders verbazing, ook bij ASV, slechts geel.

Grolse Boys kreeg in de tweede helft nog legio kansen om de voorsprong te vergroten. Zo kopte Luc een bal perfect in, maar het op spectaculaire wijze gestopt door de doelman van ASV. Jorn had een goede actie maar zijn schot werd door een verdediger van ASV net voor de lijn weggehaald. Maikel had pech met een schot van ver. ASV had weinig in te brengen.

In de 70e minuut kregen de mannen van Gerard Magendans loon naar werken. Bij een hard schot van Maikel kreeg de doelman de bal niet goed onder controle waardoor Jorn de 0-2 kon laten aantekenen. Met nog twintig minuten op de klok was het voor ASV het sein om alles of niets te gaan spelen. Dat resulteerde in 1-2, na een voorzet van links die goed werd ingeschoten.

ASV probeerde nog wel de 2-2 te forceren maar de verdediging van Grolse Boys onder leiding van Sebastiaan en Daan kwamen niet echt meer in de problemen en hielden tot het laatste fluitsignaal goed stand. Hierdoor konden de 3 punten dan ook meegenomen worden naar Groenlo. Een dik verdiende zege. Aanstaande zaterdag speelt Grolse Boys thuis tegen het Almelose DRC'12. Aanvang 14.30 uur op het Wilgenpark.