Gemakzucht nekt Grolse Boys

25 september 2016

Na drie gespeelde wedstrijden, waarvan er twee ruim gewonnen werden, stond Grolse Boys op een mooie tweede plaats. Misschien werd er daarom te gemakkelijk over gedacht en keek het elftal met te weinig ontzag naar de onderste regionen van de competitie. Dat hebben ze geweten. Sinds afgelopen zaterdag staat Grolse Boys weer met beide voeten op de grond.

Grolse Boys begon dus optimistisch aan de uitwedstrijd tegen SP Daarle. De opstelling was gelijk aan die van vorige week tegen Zuid Eschmarke. Na die ruim gewonnen thuiswedstrijd was er voor trainer Gerard Magendans ook geen reden om wijzigingen door te voer. Johannes Pfeiffer en Ronald Wagendorp zaten op de bank en zouden alleen ingebracht worden als het echt niet anders kon.

Vanaf het begin werd er echter slap gespeeld. Wat Grolse Boys vorige week thuis goed deed, vanaf het begin geconcentreerd en stevig de strijd aan gaan, deed nu de thuisploeg. Dat was goed te merken, want Grolse Boys verloor vrijwel elk persoonlijk duel en kon bijna geen kansen creëren.

Daarle speelde in het begin vooral de lange bal, waarbij men probeerde de bal door te koppen om zo de spitsen te bereiken. Daar had de verdediging van Grolse Boys best wel moeite mee. De eerste kans kwam na 16 minuten spelen uit een vrije trap voor de thuisploeg, maar deze ging nog naast. In de 24e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld, waarna de spits van Daarle gemakkelijk aangespeeld kon worden. Deze draaide zich mooi vrij en schoot gemakkelijk de 1-0 in.

Drie minuten later was er weer balverlies op het middenveld van Grolse Boys en nu schoot een speler van Daarle vanaf 25 meter de bal net onder de lat. Grolse Boys had duidelijk problemen met het fanatieke en vrij harde spel van SP Daarle. Een paar minuten later kwam uit een corner de bal bij een vrijstaande speler van Daarle. Deze kon gemakkelijk aannemen en terugleggen en de bal werd keihard ingeschoten; 3-0.

In de 35e minuut kreeg Luc Berentsen nog een kans uit een vrije trap van Maikel Nuchter, maar Luc kon de bal onvoldoende onder controle krijgen. In de 41e minuut kwam de eerste gele kaart. De scheidsrechter liet tot die tijd veel toe. Vooral de bewegelijke Eduardo de Sousa Cavalcante was daarvan de dupe. Er werden veel overtredingen op hem gemaakt. De scheidsrechter toonde zicht bij een kleine overtreding van hem veel minder coulant. Hij kreeg direct geel.

Een afstandsschot van Maikel (net over) was het laatste wapenfeit van Grolse Boys voor de rust. Terwijl er nog wel gehoopt werd op een 3-1 ruststand werd het echter op slag van rust zelfs nog 4-0. Te afwachtend verdedigen leidde deze goal in.

In de rust wisselde trainer Gerard Magendans nog niemand. In die tweede helft begon Grolse Boys wel veel beter aan de wedstrijd. Kevin Nuchter, die tot dan laatste man speelde, was doorgeschoven naar het middenveld. Onder andere hierdoor zette men Daarle redelijk onder druk en er kwamen kleine kansjes voor Grolse Boys. De driemans verdediging van de rood-witte combinatie kwam echter ook meer onder druk te staan, wat Daan Schuurmans een gele kaart opleverde.

In de 65e minuut verliet Eduardo geblesseerd de wedstrijd. Zijn vervanger was Johannes Pfeiffer, die nu de linksbackpositie van Jeffrey Firing overnam. Johannes had echter geen gelukkige invalbeurt. Eerst moest hij al aan de noodrem trekken wat hem een terechte gele kaart opleverde. Uit een afgeslagen aanval van Grolse Boys kwam de bal bij de linksbuiten van Daarle terecht, die door Youri Groot Kormelink nog wel werd achterhaald, maar het schot ging via Johannes toch het doel in.

Een kwartier voor tijd kwam Ramon Janssen er nog wel in voor Robin Klein Gunnewiek, maar ook hij kon niet veel aan de eindstand van 5-0 veranderen. De beste mogelijkheid voor Grolse Boys kwam 5 minuten voor tijd. Een doorgekopte bal werd door Jeffrey prima ingeschoten, maar de keeper van de thuisploeg keerde die bal uitstekend. Grolse Boys bleef tot het eind wel proberen een treffer te forceren, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen MVV’69 uit Marle (gemeente Hellendoorn) op het programma. Dan kan Grolse Boys laten zien dat de afgelopen wedstrijd een incident was.