Grolse Boys wint overtuigend van Daarlerveen

11 september 2016

Grolse Boys had zaterdag iets recht te zetten tegen Daarlerveen. Het verlies van vorige week, uit bij PW, kwam tot stand door slap en slordig spel. Het team werd door trainer Magendans op een aantal plekken gewijzigd en dit pakte goed uit.

Grolse Boys begon namelijk sterk aan de wedstrijd en Luc Berendsen kreeg in de 1e minuut direct een grote kopkans. De mannen kwamen er vaak via de zijkant door en hierdoor kwamen er vele voorzetten en een aantal kansen. Jorn Groot Zevert en Nick Berendsen misten helaas. Daarlerveen kwam er nauwelijks uit en speelde, zoals Grolse Boys vorige week, heel slordig.

De Grollenaren profiteerden hiervan in de 28e minuut. Uit een mooie aanval schoot Nick de bal rustig onder de keeper door. Twee minuten later scoorde Ronald Wagendorp uit een penalty de 2-0. Een verdediger van Daarlerveen had daarbij nog een geluk dat hij mocht blijven staan, want hij sloeg de bal uit het doel en kreeg slechts geel.

Voor rust kreeg Nick nog een hele grote kans, maar hij wilde de bal over de keeper stiftte en dat mislukte. Daarlerveen kreeg in de 1e helft een aantal kleine kansen, meer niet. In de 2e helft begon Grolse Boys iets slapper, waardoor Daarlerveen wat sterker leek. Maar in de 50e minuut maakte Luc een aanval mooi af, na een slim passje van Daan Schuurmans. Toen was de wedstrijd gespeeld en ging Grolse Boys weer beter voetballen.

Daarlerveen gaf veel ruimte weg en Grolse Boys kreeg weer een aantal kansen. De keeper van Daarlerveen voorkwam echter een hogere uitslag. Veelvuldig lag hij in de weg, alleen in de laatste minuut kon hij niet voorkomen dat er toch nog 4-0 op scorebord kwam. Luc rondde het goed af, na een mooi uitgespeelde aanval.

Daarlerveen is de 2e helft niet meer in de buurt van Sebastiaan van Beugen geweest en de overwinning voor Grolse Boys was zeer terecht. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Robin Klein Gunnewiek 'man of the match' was, maar veel spelers waren vandaag uitstekend. Hopelijk zet het team deze lijn door naar volgende week, als Zuid-Eschmarke op bezoek komt.