Grolse Boys heeft weer afgetrapt

4 september 2016

Grolse Boys is het seizoen 2016-2017 begonnen met een oefenwestrijd (3-1 winst op Rietmolen) en de bekercompetitie. Op kermiszaterdag stond de stadsderby tegen Grol gepland, maar in verband met het overlijden van oud-voorzitter en erelid Henk Geurkink Sr. is er op die zaterdag niet gevoetbald door Grolse Boys gevoetbald. Daarom was de eerste bekerwedstrijd van Grolse Boys nu op dinsdag 23 augustus bij en tegen Mariënvelde.

Voor de wedstrijd was er nogal wat hectiek over de arbitrage, want de KNVB had de aangewezen scheidsrechter niet doorgegeven, dat de wedstrijd pas om 20.00 uur zou beginnen. Na veel telefoonverkeer kon de jonge scheidsrechter De Vries uit Groenlo invallen gelukkig. En hij floot naar ieders tevredenheid.

De jonge selectie van Grolse Boys begon, ondanks wat onzekerheden achterin, voortvarend aan de wedstrijd en kwam door via laatste man Luc Berentsen op 0-2. Voor de rust maakte Jeffrey Firing er zelfs 0-3 van. Een ruststand die de verhouding overigens prima weergaf. In de tweede helft had Mariënvelde plots de beschikking over betere spelers.

Grolse Boys zakte wat terug in haar spel en kreeg al snel een tegendoelpunt te incasseren. Maar Eduardo de Sousa Cavalcante maakte er weer 1-4 van. Daarna moest Grolse Boys volle bak verdedigen want de thuisploeg kwam uiteindelijk terug tot 3-4.

Op 28 augustus volgde de tweede bekerwedstrijd tegen Sportclub Meddo, ook nu weer een uitwedstrijd. Grolse Boys begon deze keer niet goed aan de wedstrijd. Er werd niet sterk gespeeld en het team kwam met 1-0 achter. Toch kon Eduardo tegen de verhouding in er nog voor de rust 1-2 van maken. Na de rust ging Grolse Boys duidelijk beter voetballen en werd de 1-3 gescoord. Mede dankzij een strafschop sleept Meddo er toch nog een gelijkspel uit.

De laatste bekerwedstrijd was dus tegen Grol en beslissend over de vraag wie er verder mocht bekeren. Het was te merken dat het niet een gewone wedstrijd was. Het leek weer te gaan om het 'kampioenschap van Groenlo'. Er was veel publiek op dit toch enigszins beladen duel afgekomen. Grol kwam op de fiets en gelukkig in de sterkst mogelijke opstelling. Grolse Boys kon jammer genoeg niet beschikken over de gebroeders Nuchter.

De grootste voetbalvereniging van Groenlo mocht natuurlijk niet verliezen van het kleine broertje. Na twee degradaties achter elkaar zou dat een nieuwe klap betekenen. Maar Het is uiteindelijk geen echte wedstrijd geworden. Grol kwam al na enkele minuten op 0-1 en ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Gelukkig maakte Luc Berentsen er via een mooie kopbal voor de rust nog 1-2 van.

Na de rust werd de wedstrijd voortgezet op het tweede veld, omdat de verlichting van het hoofdveld door korstsluiting uitviel. Grolse Boys bleef wel volop strijd leveren, maar een tweetal ongelukkige tegengoals maakte er al snel 1-4 van. Ondanks dat tot het eind gepoogd werd de stand rooskleuriger te maken, werd het uiteindelijk 1-6. Na afloop van deze wedstrijd was het nog lange tijd erg gezellig in de kantine van Grolse Boys.

Mooi was ook dat na de wedstrijd Grolse Boys een AED in ontvangst mocht nemen van VION Groenlo. Voorzitter Harry Paf bedankte Frank Bomers van de VION voor dit prachtige aanbod en zei er wel bij dat hij hoopte dat er niet veel van dit apparaat gebruik zou worden gemaakt.