In memoriam: Henk Geurkink Sr.

In memoriam: Henk Geurkink Sr.

21 augustus 2016

Henk Geurkink Sr. was een geliefd verenigingsman en een praktisch ingestelde bestuurder. Als voorzitter van voetbalvereniging Grolse Boys stond hij 17 jaar lang voor een nuchter en reëel beleid, ook in moeilijke tijden.

Henk overleed dinsdag 16 augustus op 75-jarige leeftijd.

Hoewel Henk ook gevoetbald heeft bij Grolse Boys, kent de gemeenschap hem vooral als gedreven bestuurder. In 1991 werd hij -nog zonder bestuurservaring- voorzitter van een vereniging die in zwaar weer verkeerde. Onder zijn bewind werd in 1993 de zaterdagafdeling opgericht; een belangrijke stap waarmee het bestaansrecht van de vereniging werd verstevigd.

In 1996 droeg Henk tijdelijk de voorzittershamer over, maar echt afstand nemen lukte hem niet. Bovendien waren er fusieperikelen (met SV Grol) en dat wakkerde de bevlogenheid aan. Henk streed voor een fusie op basis van gelijkwaardigheid en hield rekening met de sentimenten die speelden onder de leden.

Henk was in die periode veel meer dan een voorzitter. De kleine club aan de Slinge was gebaat bij creativiteit en zelfredzaamheid. En daarom stapte Henk van tijd tot tijd op de fiets voor een rondje door de stad. Dan bracht hij bezoekjes aan de middenstanders en kon er weer een presentatiegids gemaakt worden. Of er kon weer iets opgeknapt worden op ‘t Wilgenpark. Henk regelde het. Henk belde wel even. Delegeren was niet zijn sterkste punt.

Hij hamerde op samenhorigheid en hij hoopte dat alle leden een steentje bij zouden dragen. Henk benaderde nieuwe vrijwilligers en hield trouwe medewerkers aan boord. Hij was heel betrokken bij de maandagochtendgroep en bij de realisatie van het clubgebouw. Op zaterdagen draaide hij bovendien vaak een bardienst, samen met zijn vrouw Toos. Zo stond hij altijd op de plek waar hij zich het prettigst voelde; tussen de leden.

De verrichtingen op het veld waren eigenlijk van ondergeschikt belang. De club stond voorop en niet de uitslag van een voetbalwedstrijd. Henk hield als kapitein het schip recht toen de golven hoog waren. Dat was hem meer waard dan een kampioenschap.

“Tja, als ik al die uren ga tellen, dan blijkt wel dat ik gek ben op deze vereniging. Het is een hele mooie vereniging. Een klein clubje waar het gezellig is, als vrienden onder elkaar.”

Henk bleef voorzitter tot en met het seizoen 2008-2009. Hij was erelid van Grolse Boys.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72