Grolse Boys onnodig ten onder

17 april 2016

De harde wind die dwars op het veld stond mag misschien als excuus gelden, maar de wedstrijd tussen Grolse Boys en Haarlo was niet best. Het iets te lange gras was trouwens ook niet bevorderlijk voor het niveau. Na de uitstekende wedstrijd van de vorige week (tegen FC Winterswijk) begon de thuisploeg vanzelfsprekend in dezelfde opstelling. Na drie overwinningen op rij had het team de opwaartse lijn te pakken.

In het begin van de wedstrijd was het vooral het hoger geplaatste Haarlo dat de aanval zocht, maar niet echt gevaarlijk kon worden. Pas na ongeveer een half uur spelen zorgde een boogbal van Jeffrey Firing voor gevaar, maar de keeper van Haarlo kon de bal net over tikken. Beide ploegen hadden last van de wind en speelden te vaak hoge ballen met veel balverlies als gevolg. Vooral de eindpass was onnauwkeurig, waardoor er weinig spannende momenten voor het doel waren.

Kort voor de rust zorgden een aantal acties van Grolse Boys voor wat gevaar. Zo ging een mooie combinatie tussen Maikel Nuchter en Mathijs Paf, vlak voor het doel van Haarlo, net mis. Verder ging een kopbal van Jorn groot Zevert net over. Een schot van Ronald Wagendorp miste overtuiging.

Een paar minuten voor de rust verloor het middenveld van Grolse Boys onnodig de bal, waardoor Mathijs controlerend moest optreden, maar zijn man aan de zijkant moest laten lopen. Deze kon een voorzetje geven, waarna de spits van Haarlo de bal in het doel van de Boys kon frommelen. De ruststand van 0-1 was misschien niet echt onterecht, maar wel onnodig.

Na de rust zou je een ander Grolse Boys mogen verwachten, maar dat was helaas niet het geval. De wedstrijd werd wel spannender, maar de inzet van de thuisploeg bleef onvoldoende. De beste kans voor Grolse Boys kwam al vrij snel na het fluitsignaal. Een mooie combinatie tussen Luc Berentsen, Ronald en Jorn en de bal werd doorde laatste vol op de slof genomen, maar ging uiteindelijk recht op de keeper af.

Trainer Roy Tammel probeerde door het inzetten van de jonge Menno ten Have en Robin Klein Gunnewiek meer snelheid in de ploeg te brengen. Rond de zestigste minuut kon keeper Barry Janssen een hoge bal net overtikken en aan de andere kant ging een kopbal van Mathijs net over. In de 65e minuut leidde zwak verdedigen van Grolse Boys tot de 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld.

Ondertussen was Sander Wijgerink ingebracht voor de geblesseerde Ronald Wagendorp. Vervolgens vielen er onverwachts in korte tijd 3 doelpunten. Een schot van Maikel werd tot corner verwerkt. Uit deze corner kon Youri Groot Kormelink prima de 1-2 intikken. Het begon weer een beetje een wedstrijd te worden. Maar bij een volgende aanval van Haarlo sloeg Mathijs de bal met zijn hand weg, waarna Haarlo de penalty benutte en de 1-3 op het scorebord bracht.

Bij een volgende aanval van Grolse Boys schoot Johannes Pfeifer na een geweldige sprint hard in waarna de bal via een voet van een verdediger van Haarlo in het doel belandde. Vijf minuten voor tijd kwam een laatste kans voor Luc Berentsen, maar hij kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip onvoldoende onder controle, waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging. Een echt slotoffensief van de thuisploeg kwam er ook niet meer van en zo bloedde de wedstrijd dood.

De einduitslag van 2-3 geeft enigszins een afspiegeling van de stand op de ranglijst weer, maar het verlies was zeker niet nodig geweest. De volgende week zijn er beker- en inhaalwedstrijden en is Grolse Boys vrij. De week daarop wacht de zware uitwedstrijd tegen IJsselstreek.

Doel: Barry Janssen
Achter: Yoeri Groot Kormelink, Johannes Pfeifer, Mathijs Paf en Daan Schuurmans
Midden: Maikel Nuchter, Luc Berentsen en Ramon Janssen (Robin Klein Gunnewiek)
Voor: Ronald Wagendorp (Sander Wijgerink, Jorn Groot Zevert en Jeffrey Firing (Menno ten Have)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72