Grolse Boys spoelt wrange smaak weg

3 april 2016

Vorige week won Grolse Boys weliswaar van SVDW, maar een écht goed gevoel heeft de ploeg daar niet aan overgehouden. Dat lag enerzijds aan het onsportieve gedrag van de tegenstander, maar anderzijds ook aan de eigen instelling. Daarom was het team gebrand op een goede wedstrijd tegen Zuid Eschmarke uit Enschede. Dat is een sportieve ploeg met harde werkers die net iets onder Grolse Boys staat op de ranglijst. Een mooie tegenstander.

Vanaf het begin had Grolse Boys het betere van het spel, ofschoon de eerste kans, al in de 2e minuut, voor Zuid Eschmarke was. Daarna waren de kansen vooral voor Grolse Boys. Een kopbal uit een corner kon echter door Barry Janssen gekeerd worden. In de 7e minuut kreeg Jorn Groot Zevert bijna zijn eerste mogelijkheid, maar de voorzet van Ronald bereikte hem net niet. Na een kwartier spelen gaf Maikel Nuchter na een geweldige sprint een mooie voorzet op Jorn, maar deze liet zich te gemakkelijk aftroeven door een verdediger.

Even later kon Ronald Wagendorp een Grolse combinatie tussen drie spelers net niet afronden en uit een volgende aanval kwam een voorzet van Jeffrey Firing bij Jorn terecht, maar deze maakte een verkeerde keuze; in plaats van de bal weer terug te spelen, probeerde hij het zelf. Na een half uur spelen kwam uit een corner van Ronald de bal bij Luc Berentsen wiens kopbal tegen de lat ging.

De mooiste kans in de eerste helft was echter voor Jorn. Na een mooie redding van Barry, kwam de bal terecht bij Ronald, die fraai door speelde op Jorn en die vrij voor de keeper kwam te staan, maar desondanks niet wist te scoren. Ook Maikel Nuchter kreeg vlak voor de rust uit een pass van Luc nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot te snel, waardoor de bal naast ging.

In de blessuretijd was het dan eindelijk raak; Jeffrey Firing kon een voorzet van Jorn, die door de verdedigers van Zuid Eschmarke slecht was verwerkt, prima afronden. De voorsprong was meer dan terecht, maar had inmiddels hoger moeten en kunnen zijn.In de rust werd al gesproken over een snelle tweede doelpunt om zo meer rust in het spel te krijgen.

Dat lukte. Een voorzet van Ronald kwam terecht bij Jorn, die deze keer prima inkopte, waardoor het 2-0 werd. Grolse Boys bleef redelijk voetballen. In de 60e minuut zorgde een stuiterbal van Maikel Nuchter voor de drie nul. Het wedstrijd was nu gespeeld. Grolse Boys bleef mogelijkheden krijgen, maar verzuimde die te benutten, terwijl het achterin toch een aantal keren gevaarlijk werd.

Vijf minuten voor tijd kwam Zuid Eschmarke te makkelijk in balbezit, waarna hun spits een lucky schot loste op het doel van Grolse Boys. Daar had Barry deze keer geen antwoord op. Alles bij elkaar heeft Grolse Boys redelijk gevoetbald en kon de wrange smaak van vorige week weggespoeld worden. Het was bovendien een sportieve wedstrijd waarin geen enkele kaart getrokken werd. Volgende week speelt Grolse Boys, op kunstgras, in Winterswijk.