Martijn van de Wiel 1e FIFA kampioen van Groenlo

Martijn van de Wiel 1e FIFA kampioen van Groenlo

2 maart 2016

In de hoek van de kantine staat de tv op FC Utrecht – Feyenoord. Op de andere 4 tv-schermen wedstrijden als Feyenoord – Barcelona, Juventus – Bayern München, Borussia Dortmund –Manchester United, en zelfs Bayern München – Bayern München. Met FIFA 2016 is alles mogelijk. Met zijn 32en, verdeeld over 8 poules, strijden ze in een gezellige ambiance sportief met elkaar om de titel 1e Open FIFA Kampioen van Groenlo. De 3 poulewedstrijden per deelnemer duren 2 keer 5 minuten. De nummers 1 en 2 gaan door naar knock-outfase. Dan begint het toernooi pas echt.

Door Henri Walterbos

Glenn Penterman en Wiebe Porskamp zijn aandachtig toeschouwer bij één van de schermen. Ze kijken toe hoe hun concurrenten het er van afbrengen. Beiden hebben er al 2 wedstrijden op zitten. Glenn is na 2 wedstrijden niet helemaal tevreden over zijn resultaten tot dusverre. Hij treedt de eerste wedstrijd met zijn favoriete club Feyenoord aan tegen Barcelona. Het wordt 0-0, een resultaat dat het echte Feyenoord geheid als een overwinning zou hebben gevierd, Glenn echter niet. "Ik heb maar één keer op doel geschoten," glimlacht hij. De tweede wedstrijd kiest hij daarom voor Bayern München. Zijn tegenstander echter ook. "We hadden allebei dezelfde opstelling ook nog," lacht Glenn. Niet vreemd dat de uitslag 3-3 wordt. In de laatste poulewedstrijd gaat Glenn met Juventus de strijd aan tegen het Bayern München van Jip Sterenborg. Lange tijd gaat het gelijk op en zijn er kansen over en weer. Als Pogba scoort voor Juventus, kan Glenn een 'yes', niet onderdrukken. Als de wedstrijd ten einde is zucht Glenn van opluchting, hij is door naar de volgende ronde.
Wiebe Porskamp hoopt met Borussia Dortmund ver te komen in het toernooi. De Duitse Bundesligist is zijn favoriete team buiten de landsgrenzen, dus is de keuze snel gemaakt voor hem. "Ze hebben een counterploeg met een snelle voorhoede." Zowel van Feyenoord als Atletico Madrid wint hij. Op de echte tv doet Feyenoord het deze middag beter, en gaat er bij het groepje dat de wedstrijd aanschouwt gejuich op als Feyenoord de overwinning veilig stelt. Echt voetbal, nog altijd het leukste.

Meisjes
FIFA 2016 blijkt niet alleen bij jongens een geliefde game. Onder de deelnemers ook Jip Krabbenborg en Noor Smeets. "Jip heeft met 4-1 gewonnen," lacht Noor sportief. "Ze is door naar de volgende ronde. Noor kan het best wel goed eigenlijk. Ik denk dat ze het toernooi gaat winnen." Jip, 'in het echt' ook voetbalster, bij sv Grol, lacht: "FIFA is een heel leuk spelletje. Ik speel het wel vaker. Noor niet, maar we hebben wel samen geoefend."

Winnaar
Na vele spannende potjes kan de balans opgemaakt worden. Het eerste Groenlo Open FIFA-toernooi wordt gewonnen door Martijn van der Wiel. Vooraf werd hij al als één van de favorieten genoemd. Hij won onlangs ook al het eigen huistoernooi van Grolse Boys. In de finale weet hij Teun Kolkman te verslaan. Derde werd Vincent te Brake die Luc Berentsen versloeg in de strijd om het brons, al was het na verlening (2-0). Barry Jansen kijkt voldaan en trots terug op het 1e Open Groenlo FIFA Kampioenschap. "We hadden nu 32 deelnemers. De opzet was goed en de deelnemers hadden het naar hun zin. Volgend jaar gaan we het zeker weer organiseren. Dan hopen we het nog uit te breiden. We willen er een jaarlijks toernooi van maken." Of hij dan zelf ook weer deelneemt weet hij nog niet. "Ik heb vandaag meegedaan omdat iemand zich vanwege ziekte heeft afgemeld, maar ik kan er niks van. Mij tikken ze zo weg."

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72