Grolse Boys goed uit de startblokken

14 februari 2016

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys tegen PW uit Enschede en iedereen was benieuwd hoe ze deze tweede helft zouden starten. In de winterstop was er ondanks de vele regen wel regelmatig getraind, maar het afgelopen weekend was het carnaval en dat verstoord het voetbalritme. Met name keeper Barry Janssen, als lid van de raad van elf, heeft direct na de carnaval meestal niet zijn beste wedstrijd. Deze keer wist hij echter vallend, duikend en zelfs koppend de nul te houden.

In verband met het onverwachte overlijden van vrijwilliger Albert Bartels, begon de wedstrijd met 1 minuut stilte. De thuisploeg startte compleet aan de wedstrijd en had geen last van blessures. Ze speelde met een 4-3-3 opstelling en de organisatie stond in het algemeen goed. De eerste helft was Grolse Boys wat sterker en had het de beste kansen, maar het voetbal was van beide kanten niet al te best en vrij onrustig. Je kon merken dat beide elftallen niet zo hoog op de ranglijst staan en nog wedstrijdritme misten.

In de 20e minuut kreeg Maikel Nuchter een geweldige kans. Hij speelde zich zelf mooi vrij en wilde via een mooi lobje de keeper passeren, maar deze kon nog net redding brengen. Even later kwam een volgende kans, toen Grolse Boys een vrije trap kreeg op de rand van het stafschopgebied. Luc Berentsen speelde deze zijwaarts, waarna Ronald over de bal heen stapte en Maikel goed inschoot, maar weer kon de keeper de bal tot corner verwerken.

Na ruim een half uur speelde Luc zich mooi vrij en schoot de bal zuiver in de linker benedenhoek, en nu was de keeper geklopt waardoor het 1-0 werd. Niet veel later kreeg Jorn Groot Zevert tot twee maal toe een 100% kans, maar steeds weer lag de keeper van PW in de weg. Ook voor het doel van Grolse Boys werd het enkele malen gevaarlijk, maar echte grote kansen kreeg PW de eerste helft niet. Vlak voor de frust leverde een mooie combinatie tussen Johannes Pfeifer, Maikel Nuchter en Jeffrey Firing bijna een doelpunt op. De ruststand van 1-0 was dan ook meer dan terecht.

De tweede helft was beduidend spannender, omdat met name het spel van de thuisploeg minder werd. De werkhouding bleef uitstekend, maar men liep teveel achteruit. Je kunt natuurlijk ook stellen dat PW de thuisploeg achteruit dreef. Toch kreeg Grolse Boys nog de nodige kansen. Zo schoot Luc mooi in de bovenhoek, maar kon de keeper de bal net nog tot corner verwerken. In de 70e minuut werd de vermoeide Jeffrey vervangen door Menno ten Have. Met name hij kreeg door zijn snelheid enkele mooie kansen.

De eerste ging, vijf minuten voor tijd, nog naast. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist hij een voorzet van Ronald prachtig in de linkerbovenhoek te schieten. Daarvoor had PW wel voor veel gevaar gezorgd, maar met enig geluk en met kunst en vliegwerk wist de verdediging en met name keeper Barry Jansen het doel schoon te houden. Doordat PW volop op de aanval speelde en
hiermee veel risico’s nam, kreeg aan de andere kant Grolse Boys veel ruimte, die dan ook op het eind in het tweede doelpunt van Grolse Boys resulteerde.

Hiermee is Grolse Boys goed aan de tweede helft begonnen en laat nu PW duidelijk achter zich. Nu is het zaak om weer meer ritme te krijgen en deze lijn voort te zetten, wat volgende week kan in de zware uitwedstrijd tegen Oeken.