Grolse Boys verliest onnodig

29 november 2015

Het was afgelopen zaterdag lastig om Sportclub Haarlo te bereiken. De weg tussen Haarlo en het sportcomplex lag er uit en een goede route beschrijving ontbrak. Maar iedereen is er op de een of andere manier gekomen, zo groot is Haarlo natuurlijk ook weer niet. De selectie was compleet, op enkele leden van het begeleidingsteam na. Daarom mocht voorzitter Harry Paf als assistent-leider optreden en mocht Radomir Repija weer eens mocht vlaggen.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd stelden niet veel voor. Beide ploegen deden hun best, maar het voetbal was niet geweldig. Daarna kwam met name Grolse Boys wat beter in een ritme. De eerste kans kreeg het in de 17e minuut, toen Ronald Wagendorp uit een dieptepass van Luc Berentsen overschoot. Bij een corner van Haarlo kon Barry Janssen redding brengen.

In de 24e minuut kwam een pass van Jeffrey Firing bij Ronald terecht en greep de keeper van Haarlo niet goed waardoor de stand gemakkelijk op 0-1 gebracht kon worden. Een schot van Jorn Groot Zevert ging daarna net naast. Luc kreeg een nog mooiere kans; een scherpe voorzet van Maikel Nuchter werd door hem helaas ruim naast gekopt. Aan de andere kant van het veld kreeg Haarlo een geweldige kans, toen een botsing tussen Youri Groot Kormelink en Arjan Paf, een speler van Haarlo vrij voor Barry bracht. Die greep echter uitstekend in.

Direct daarna werkte de verdediging van Grolse Boys de bal niet goed weg, waardoor een schot van Haarlo de bovenkant van de lat raakte. Na ruim een half uur speelde Ronald de vrijstaande Jorn aan, die de keeper van Haarlo omspeelde en de 0-2 op het scorebord bracht. Die stand bleef tot aan de rust gehandhaafd, ofschoon pal voor rust een lucky schot van Haarlo de onderkant van de lat raakte en weer terug het veld in sprong. Maar de stand was terecht. Grolse Boys was de eerste helft sterker dan Haarlo en wist de kansen deze keer beter te benutten.

De tweede helft toonde de thuisploeg een heel ander gezicht. Er werd veel harder gewerkt en fysiek waren ze duidelijk sterker dan de jonge spelers van Grolse Boys. Toch duurde het nog tot de 80e minuut voordat de stand veranderde. Tussendoor was Haarlo wel een paar keer gevaarlijk geweest voor het doel van Barry, maar hij wist steeds redding te brengen. Het middenveld van Grolse Boys kreeg steeds minder grip op het spel en werd door Haarlo duidelijk weggespeeld.

De ommekeer in de wedstrijd kwam echter door de rode kaart voor Mathijs Paf. De rechtsback van Haarlo zette te laat een sliding in en kwam daarbij in botsing met Mathijs. De scheidsrechter zag daarin een gele kaart voor Mathijs, terwijl het eigenlijk andersom had moeten zijn. Daar was hij terecht niet mee eens, maar hij bleef zo lang protesteren dat de scheidsrechter hem uiteindelijk de rode kaart gaf. Grolse Boys moest met tien verder, terwijl de meeste spelers al flink vermoeid waren.

In de 83e minuut kreeg Daan Schuurmans een duw in de rug, waardoor hij de bal verspeelde en een speler van Haarlo vrij voor Barry kwam en gemakkelijk kon scoren. Twee minuten later kreeg Haarlo op ongeveer 20 meter voor het doel een vrij trap. De bal ging door het opgestelde muurtje heen en Barry reageerde onvoldoende, waardoor te gemakkelijk de stand gelijk getrokken werd. De scheidsrechter liet alles bij elkaar ruim 10 minuten doorspelen.

In de 93e minuut kon Arjan een bal onvoldoende wegwerken en daardoor kon Haarlo zelfs de overwinning binnen halen. Op basis van de werklust van Haarlo in het tweede deel van de tweede helft was deze uitslag terecht, maar een gelijkspel was eerlijker geweest. Zonder de rode kaart van Mathijs had er zelfs meer ingezeten voor Grolse Boys. In een niet al te beste stemming gingen de spelers uit Groenlo weer huiswaarts. De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Almen op het programma. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.