Een tegenvallende streekderby

15 november 2015

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys thuis tegen FC Winterswijk. Het team van trainer Roy Tammel begon vol vertrouwen aan de wedstrijd, want het had twee goede wedstrijden achter de rug. FC Winterswijk had juist wat goed te maken na hun tegenvallende gelijke spel tegen SVDW. Het was goed te merken dat er sprake was van een lokale derby, want beide elftallen gingen flink, maar fair, de strijd aan.

Grolse Boys kreeg aanvankelijk veel ruimte, begon goed aan de wedstrijd en kreeg dan ook de beste kansen. Zo werd Ramon Janssen twee keer mooi aangespeeld en hij kwam daardoor min of meer vrij voor de keeper. Beide keren werd er redding gebracht. Na ongeveer een half uur spelen werd FC Winterswijk sterker. Hun eerste kans kwam vanuit een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Het uitstekende schok werd geel goed gepakt door Barry Janssen.

De tweede kans ontstond nadat Barry de bal verkeerd raakte, maar de inzet ging gelukkig hoog over. In de 45e minuut leek een schot van ver een prooi voor Barry, maar een vrijstaande tegenstander zorgde voor veel dreiging, waardoor hij de bal niet goed kon inschatten. Het stond 0-1. Niet lang daarna, in blessuretijd van de eerste helft, kon een aanvaller van FC Winterswijk vanuit een vrije trap de bal onhoudbaar binnen koppen en stond het al 0-2.

Met deze ruststand was het vertrouwen van Grolse Boys al aardig verdwenen. In de tweede helft was het spel van de thuisploeg veel minder goed verzorgd. Er werden risico's genomen en daardoor kwamen er steeds meer mensen voor de bal te staan. Via de counter bleef Winterswijk gevaarlijk met hun snelle, technische spelers. Zo wist Barry een schot van met behulp van paal en lat nog tegen te houden.

En even leek het er op dat Grolse Boys nog kansen kreeg, want het laatste halfuur moest FC Winterswijk met tien man verder spelen na een rode kaart. Maar die hoop verdween al snel met een te zachte terugspeelbal van Daan Schuurmans. De bal werd onderschept door de tegenstander en het werd 0-3. Het laatste beetje zelfvertrouwen was toen weg.

Grolse Boys ging nog meer op de aanval spelen. Er werd hard gewerkt, maar ook veel fouten gemaakt. De ingebrachte wissels Menno ten Have en Yordy van Lochem brachten met hun snelheid wel extra gevaar, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Winterswijk bleef gevaarlijk via de counter en zo werd het nog 0-4.

De uitslag was daarmee misschien wel wat geflatteerd, maar niet onterecht. De volgende week wordt er niet gespeeld en daarna staat de uitwedstrijd tegen Haarlo op het programma.