Grolse Boys trekt goede lijn door

8 november 2015

Na het goede spel van vorige week was het de vraag of dit tegen Zuid Eschmarke opnieuw op de mat gelegd kon worden. Vlak voor de wedstrijd moest trainer Roy Tammel zijn team echter aanpassen omdat Mathijs Paf was verhinderd. Het veld in Enschede zag er goed uit, maar was erg sompig zodat het zware wedstrijd beloofde te worden.

Grolse Boys kwam goed uit de startblokken en speelde verzorgd voetbal. De tegenstander had de mouwen opgestroopt en schuwde de sliding niet. Na ruim een kwartier was er een scrimmage voor het doel van Zuid Eschmarke. Pascal Brockötter draaide mooi met de bal weg en schoot hem met een boogje tegen de binnenkant van de doelpaal, 0-1.

Zuid Eschmarke probeerde met lange halen de gelijkmaker te forceren. In de omschakeling was Grolse Boys echter gevaarlijk. Bij een zo’n omschakeling werd Luc Berentsen getorpedeerd. Gelukkig kon hij verder. Een diepe bal werd opgepikt door Arjan Paf en die stoomde op over de as van het veld. Hij zag Luc gaan en gaf de bal precies op tijd. Luc prikte hem binnen, 0-2.

Grolse Boys bleef voetballen, terwijl Zuid Eschmarke veelvuldig de botte bijl hanteerde. De mannen van Roy omzeilden de tackles en slidingen door snel de bal naar elkaar te spelen. Vlak voor rust probeerde Maikel Nüchter het van afstand. Ruim van buiten de zestien verdween de bal in de linker bovenhoek, 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd een furieus Zuid Eschmarke verwacht, en doe verwachting kwam uit. De ene na de andere aanval rolde op het doel van keeper Barry Jansen af. Plotseling werd het spel stil gelegd. De scheids had persoonlijke verzorging nodig. Hiermee ging ook de druk van de ketel. Kort na deze onderbreking werd een aanval over een aantal schijven afgerond door Jorn Groot Zevert, 0-4.

Hierna werd Ramon Jansen vervangen door Jordi van Lochem. Bij de eerste paar aanvallen stond Jordi dik buitenspel maar bij de aanval waar hij voor het eerst balcontact maakte was het meteen raak, 0-5. Toch bleef Zuid Eschmarke strijden voor dat ene doelpunt. Wat gebeurde kwam er, een afstandschot werd zodanig door Daan Schuurmans van richting veranderd dan keeper Barry het nakijken had, 1-5.

Er werden bij Zuid Eschmarke een aantal verse krachten in gebracht, en zij probeerden er nog wat van te maken. Bij een vrije trap werd de muur niet goed opgesteld door keeper Barry. Vanaf de kant zag je het gat en jawel de bal verdween erin, 2-5. Door het aandringen van Zuid Eschmarke kreeg Grolse Boy ook kansen. Het 6e doelpunt viel uit een hoekschop. Luc stond helemaal vrij en verzilverde de kans 2-6.

De wedstrijd was gespeeld. In de blessure tijd maakt Zuid Eschmarke nog hun 3e, 3-6. Dit was tevens de eindstand. Volgende week is er de kraker tegen Winterswijk, om 14:30 uur op ’t Wilgenpark.

Opstelling
Doel: Barry Janssen
Achter: Youri Groot Kormelink, Arjan Paf (Benny de Leeuwe), Daan Schuurmans, Jeffrey Firing
Midden: Ramon Janssen (Jordi van Lochem), Luc Berentsen, Maikel Nuchter, Pascal Brockotter
Voor: Ronald Wagendorp en Jorn van Groot Zevert


« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72