Dapper Grolse Boys krijgt te weinig

1 november 2015

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys het opnemen tegen koploper Wilhelminaschool uit Hengelo. De verwachtingen waren op basis van de laatste wedstrijden niet erg hoog gespannen. Maar Grolse Boys speelde wel mooi de wedstrijd van het huidige seizoen. De organisatie stond goed, er werd tweemaal gescoord, maar toch werd er verloren.

De selectie was met uitzondering van Pascal Brockötter compleet. Het was aanvankelijk onzeker of Daan Schuurmans mee kon doen in verband met zijn bezoek aan de kaakchirurg afgelopen donderdag. Uiteindelijk speelde hij samen met Arjan Paf zeer verdienstelijk in het hart van de verdediging.

De eerste kans van de wedstrijd ontstond na een voorzet van Ronald Wagendorp op Luc Berentsen, die echter niet koelbloedig genoeg reageerde. Een vrije trap van de tegenpartij, op de rand van het strafschopgebied, leverde ook gevaar op, maar geen doelpunt. In de 13e minuut ontstond na een vrije trap van Ronald op Luc de tweede kans voor de thuisploeg, maar nu kon de keeper redding brengen. Ook een kopbal van Ronald ging naast.

Ondertussen was Wilhelminaschool in de omschakeling gevaarlijk. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Grolse Boys een drietal kansen. Allereerst kopte Luc uit een corner van Jeffrey Firing net naast. Daarna schoot Mathijs Paf na een voorzet van Luc naast, maar de derde kans werd wel benut. Uit een vrije trap van Ronald scoorde Luc.

Bij een volgende counter van de uitploeg kon Barry Janssen prima redding brengen. Vlak voor rust kwam een speler van Wilhelminaschool goed weg, omdat de verder uitstekend fluitende scheidsrechter een elleboogstoot naar Luc niet zag. De ruststand van 1-0 was in ieder geval terecht. De inzet van Grolse Boys was prima, maar Wilhelminaschool was via de counter toch wel gevaarlijk geweest.

In de tweede helft ging de thuisploeg door met het verzorgde voetbal. Men zette vanaf het begin druk en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Dat leidde in de 60e minuut tot een mooie kans voor de sterk spelende Mathijs. Na een mooie actie van zijn broertje Arjan op kwam de bal via Zouhair Chahboune bij hem terecht, die echter net niet wist te scoren.

Bij de volgende aanval zette Mathijs prima voor, waardoor Luc koppend alsnog de 2-0 op het scorebord kon brengen. Vrij direct daarna wilde Maikel Nuchter de bal uit laten gaan, maar de bal werd veroverd door Wilhelminaschool en Barry Janssen werd uitstekend uitgespeeld. Het was al weer 2-1. Dit snelle tegendoelpunt was een kantelmoment.

Wilhelmina ging weer geloven in haar kansen. De eerste kans van kon nog door Arjan gered worden, maar daarna ging het weer mis. Een pass van Arjan werd niet begrepen en onderschept, waardoor het direct 2-2 werd. Grolse Boys nog echter geen genoegen met een gelijkspel en ging vol bravoure voor de overwinning.

In de 70e minuut speelde Ronald Zouhair aan, die een actie in het strafschopgebied maakte, uit balans werd gebracht, maar wel in balbezit bleef. Hij schoot uiteindelijk op de paal. Een volgende kans van Zouhair, uit een pass van Jorn Groot Zevert, werd ook gemist. Omdat Grolse Boys niet wist te scoren, bleef Wilhelminaschool hopen op een verwinning.

Die overwinning voor de koploper kwam er. Zo ongeveer in de laatste minuut. De ingebrachte Robin Klein Gunnewiek kon de bal onvoldoende wegwerken, waardoor een aanvaller van Wilhelminaschool in balbezit kwam, zich vrij speelde en een prima doelpunt op zijn naam wist te brengen. Zo namen ze de drie punten mee naar Hengelo en behaalden ze en passant een periodetitel. Maar als Grolse Boys zo blijft voetballen, dan komen de punten van zelf.