Grolse Boys verliest in een paar minuten tijd

18 oktober 2015

Grolse Boys zit momenteel in de hoek waar de klappen valt. Het team wilde de slechte wedstrijd en de nederlaag van vorige week rechtzetten en begon met de juiste instelling aan de uitwedstrijd in en tegen Harfsen. De eerste tien minuten waren nog wel vrij chaotisch, want iedereen moest even wennen aan de aangepaste opstelling. De selectie was gelukkig wel compleet, met uitzondering van Zouhair Chahboune die de afgelopen week niet had kunnen trainen.

In de twaalfde minuut werd Harfsen voor de eerste keer echt gevaarlijk toen een vrije trap tegen de lat kwam. Bij de volgende opbouwende actie speelde Ronald Wagendorp gevaarlijk terug en kon Harfsen deze bal onderscheppen. Maar gelukkig liep Barry Janssen goed uit en kon hij redding brengen. Direct daarna werd Menno ten Have tweemaal gevaarlijk aan de andere kant van het veld, maar nu kon de keeper van Harfsen redden.

Halverwege de eerste helft ontstonden er twee grote kansen voor de thuisploeg, maar deze werden niet benut. Het had daarbij niet veel gescheeld of een actie van Daan Schuurmans had een strafschop tegen opgeleverd. Na een half uur spelen kwam Grolse Boys beter in de wedstrijd. Een mooie pass van Ronald kwam bij Menno terecht, die de paal raakte. Ook een fraaie boogbal van Ronald werd gemakkelijk door de keeper gered, maar had een beter lot verdiend.

Vijf minuten voor de rust gaf Mathijs Paf een prima pass op Menno, die een goede voorzet gaf op Jorn Groot Zevert die daaruit scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De volgende pass van Mathijs kwam bij Maikel Nuchter terecht, die met een fraaie schot de buitenkant van de paal raakte. Toen was het kruit van Grolse Boys echter wel verschoten.

Vlak voor de rust gaf de verdediging van Grolse Boys te veel ruimte weg en kon Harfsen na een mooie combinatie de 1-0 op het scorebord brengen. Daarbij bleef het niet. Na balverlies op het middenveld van Grolse Boys kwam de snelle spits van Harfsen gevaarlijk door en bracht de stand op 2-0. Het had zelfs nog wel drie nul kunnen worden voor de rust.

Grolse Boys was door deze twee doelpunten duidelijk aangeslagen. De achterhoede stond niet goed meer. Zo kwam een snel uitgeworpen bal van Barry Janssen uiteindelijk bij de rechtsbuiten van Harfsen terecht, die teruglegde op een medespeler bij de penaltystip die vrij kon scoren. Bij een volgende aanval werd rechtsback Youri Groot Kormelink uitgespeeld en kon de stand gemakkelijk op 4-0 gebracht worden. Zo werd er in tien minuten tijd vier keer gescoord door Harfsen.

Daarbij bleef het echter niet. In zijn drang om het tij te keren nam Mathijs teveel risico en verloor hij de bal op het middenveld. De veroverde bal werd door een speler van Harfsen op de slof genomen en van een afstand van ongeveer 30 meter onhoudbaar in de linksbovenhoek geschoten. De reeds ingebrachte Khalid Chahboune en de latere wissels Jeffrey Firing en Benny de Leeuwe konden de stand niet meer veranderen. Benny was nog wel dichtbij, want hij schoot tegen de paal.

De inzet van Grolse Boys was deze keer prima, zeker de eerste 40 minuten van de wedstrijd. Na de grote achterstand werd dat, enigszins begrijpelijk, wel minder. Aanstaande weekend is er geen competitiewedstrijd en dus kan Grolse Boys twee weken flink trainen om bij de volgende thuiswedstrijd de punten in eigen huis te houden.