Grolse Boys geeft punten cadeau

11 oktober 2015

Afgelopen zaterdag leek het of Grolse Boys niet wilde winnen. Tientallen kansen werden niet benut. Ze gingen over, naast of tegen de keeper aan. Aan de andere kant had keeper Barry Janssen nauwelijks iets te doen. Twee of drie ballen in de tweede helft. Maar de enige spits van SVDW’75 wist wel een doelpunt te maken en daarmee de winnende te scoren.

Grolse Boys was weer vrijwel compleet. Alleen Arjan Paf ontbrak nog. De warming up gaf echter al niet veel vertrouwen. Bij het 5 tegen 5 vlogen de ballen alle kanten op en de deskundigen aan de zijlijn voorspelden een slechte wedstrijd. Dat is ook uitgekomen. SVDW kon, onder andere vanwege schorsingen en blessures, niet over hun sterkste opstelling beschikken. Dat was in het veld ook wel te merken, want Grolse Boys kreeg erg veel ruimte, maar deed daar veel te weinig mee.

Al na 5 minuten zorgde een corner van Ronald Wagendorp voor veel gevaar, maar niet voor een doelpunt. Ook een vrije trap van Ronald, op ongeveer 20 meter van de goal, kwam slechts op de lat. Na een kwartier kwam de volgende grote kans, maar Ronald ging voor zijn eigen succes en zag de vrijstaande Khalid Chahboune en Jeffrey Firing over het hoofd. Zijn schot was een eenvoudige prooi voor de keeper van de thuisploeg. Direct daarna mislukte een actie van Khalid en Youri Groot Kormelink wist uit de rebound ook niet te scoren. Na een half uur spelen kwam Ronald nog een keer alleen voor de keeper, maar deze wist weer te redden.

Ook stond de voorhoede van Grolse Boys zeer regelmatig buitenspel, tenminste volgens de grensrechter van SVDW. Een voorzet annex schot van Johannes Pfeifer kwam nog op de lat. Vlak voor de rust had een mooie combinatie tussen Khalid en Luc Berentsen geen resultaat. Na rust speelde Grolse Boys nog meer op de aanval. Aanvaller Zouhair Chahboune kwam er in voor linksback Youri Groot Kormelink. Direct werd Grolse Boys gevaarlijk voor het doel van SVDW. Zo kwam er een dubbele kans voor Maikel Nuchter. Hij kwam alleen voor de keeper, maar wist toch niet te scoren.

Zo ging het maar door. Een aantal leuke combinaties, maar de eindpass was niet nauwkeurig of de spitsen Khalid en Zouhair kregen de bal onvoldoende onder controle. Of er werd naast geschoten. Verder werden er drie doelpunten voor Grolse Boys afgekeurd. Eenmaal wegens duwen van Khalid en twee keer voor twijfelachtig buitenspel. Maar dan treedt de oude voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen niet benut, dan valt er een doelpunt aan de andere kant. Zo verloor Grolse Boys onnodig de bal op het middenveld, waarna Daan Schuurmans onvoldoende kon corrigeren en de spits van SVDW de bal in het doel kon glijden.

Het was de eerste en enige kans van SVDW in de gehele wedstrijd. De voor Jeffrey gekomen Jorn Groot Zevert deed het nog zeer verdienstelijk in de aanval en kreeg een goede mogelijkheid en gaf tevens enkele mooie voorzetten, maar het mocht niet baten. De sfeer op het veld werd er ook niet beter op. Spelers gingen elkaar verwijten maken, waardoor het natuurlijk alleen maar slechter ging. Grolse Boys mist momenteel scorend vermogen. Het zal voor trainer Roy Tammel een moeilijke taak zijn om alle spelers te laten beseffen, dat er meer positief gedacht moet worden en dat alleen opbouwende kritiek de medespelers beter kan maken.

Grolse Boys wacht voor de winterstop nog een aantal zware wedstrijden, zoals volgende week; de moeilijke uitwedstrijd tegen Harfsen.

Opstelling:

Doel: Barry Janssen
Achter: Daan Schuurmans, Youri Groot Kormelink (Zouhair Chahboune), Johannes Pfeifer, Mathijs Paf
Midden: Luc Berentsen, Maikel Nuchter, Pascal Brockötter
Voor: Khalid Chahboune, Ronald Wagendorp, Jeffrey Firing (Jorn Groot Zevert)

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72